Ben ik te oud om te trainen? Ben ik te oud om te vechten? - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Ben ik te oud om te trainen? Ben ik te oud om te vechten?

Ben ik te oud om te trainen? Ben ik te oud om te vechten?

Leeftijd is een limiet voor sommigen; een uitdaging voor anderen!

De meeste veertigers of daarboven vragen zichzelf (of anderen) vaak af of zij nog wel vechtsporten zouden moeten beoefenen. Persoonlijk ben ik niet gekant tegen dit soort vragen. En als deze aan mij gesteld wordt, antwoord ik met een klinkende: ‘Ja, dat moet je!’

Ik ben begonnen met het proberen om die vraag een jaar geleden zelf te beantwoorden en ik ben tot de volgende conclusie gekomen: de enige die die vraag kan beantwoorden ben jezelf, of je coach/trainer.

Onzekerheid en angst

Helaas is voor sommige mensen de stap over de drempel naar een vechtsportschool een stap te hoog, maar dan vooral in hun hoofd. Dit geldt vooral voor diegene die nog niet eerder aan een vechtsport gedaan hebben, maar vergis je niet, ook oud-vechtsporters vinden het vaak zwaar om terug te keren naar de zogenaamde “roots”.

De duivel is oud

Er hangt helemaal geen leeftijdsbeperking aan vechtsport: zolang je fit bent, kun je lekker trainen. Natuurlijk veranderd er veel als je ouder wordt, maar vergis je niet in de vechtsporters van boven de veertig die nog gewoon een aantal keer per week meedraaien in een wedstrijd groep. Het gezegde gaat niet voor niets “de duivel is oud”, kortom lekker sporten ook op leeftijd!

Boven de 30 competities

Er worden zelf zogenaamde “boven de 30” competities georganiseerd, dit zijn toernooien waar vechtsporters van boven de dertig gewoon de ring instappen om een rondje te vechten. Maar waarom zou je je nog zo willen bewijzen? Dit kan verschillende redenen hebben: vechtsport houdt je fit, stabiel en zelfverzekerd. En natuurlijk speelt een stukje ego mee. Maar dat is niet verkeerd.

Denk maar de bejaarde Kung Fu meesters in China, of een Mas Oyama de grondlegger van het Kyokushin karate, die tot op hoge leeftijd iedereen versloeg. Nee, je bent nooit te oud om vechtsport te beoefenen, blijf actief!

 

Bekijk ook

TJ Dillashaw voormalig kampioen bantamgewicht, heeft afscheid genomen van de UFC. Dillashaw onderging onlangs een uitgebreide schouderoperatie na zijn verlies tegen Aljamain Sterling in oktober tijdens UFC 280.

Oud-kampioen Dillashaw stopt bij UFC! ‘Totaal kapot’

Hij kreeg een schorsing van twee jaar

'Klaar om te slopen!' UFC-ster Paddy The Baddy in top shape voor zaterdag

‘Klaar om te slopen!’ UFC-ster Paddy The Baddy in shape voor zaterdag

De Engelse MMA-ster ziet er goed uit

Karate expert vangt klappen tijdens verkeersruzie

Karate Wappie vangt klappen tijdens verkeersruzie | video

Goed kunnen vechten zegt niet dat je ook altijd zal winnen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page