Ben ik te oud om te trainen? Ben ik te oud om te vechten? - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Ben ik te oud om te trainen? Ben ik te oud om te vechten?

Ben ik te oud om te trainen? Ben ik te oud om te vechten?

Leeftijd is een limiet voor sommigen; een uitdaging voor anderen!

De meeste veertigers of daarboven vragen zichzelf (of anderen) vaak af of zij nog wel vechtsporten zouden moeten beoefenen. Persoonlijk ben ik niet gekant tegen dit soort vragen. En als deze aan mij gesteld wordt, antwoord ik met een klinkende: ‘Ja, dat moet je!’

Ik ben begonnen met het proberen om die vraag een jaar geleden zelf te beantwoorden en ik ben tot de volgende conclusie gekomen: de enige die die vraag kan beantwoorden ben jezelf, of je coach/trainer.

Onzekerheid en angst

Helaas is voor sommige mensen de stap over de drempel naar een vechtsportschool een stap te hoog, maar dan vooral in hun hoofd. Dit geldt vooral voor diegene die nog niet eerder aan een vechtsport gedaan hebben, maar vergis je niet, ook oud-vechtsporters vinden het vaak zwaar om terug te keren naar de zogenaamde “roots”.

De duivel is oud

Er hangt helemaal geen leeftijdsbeperking aan vechtsport: zolang je fit bent, kun je lekker trainen. Natuurlijk veranderd er veel als je ouder wordt, maar vergis je niet in de vechtsporters van boven de veertig die nog gewoon een aantal keer per week meedraaien in een wedstrijd groep. Het gezegde gaat niet voor niets “de duivel is oud”, kortom lekker sporten ook op leeftijd!

Boven de 30 competities

Er worden zelf zogenaamde “boven de 30” competities georganiseerd, dit zijn toernooien waar vechtsporters van boven de dertig gewoon de ring instappen om een rondje te vechten. Maar waarom zou je je nog zo willen bewijzen? Dit kan verschillende redenen hebben: vechtsport houdt je fit, stabiel en zelfverzekerd. En natuurlijk speelt een stukje ego mee. Maar dat is niet verkeerd.

Denk maar de bejaarde Kung Fu meesters in China, of een Mas Oyama de grondlegger van het Kyokushin karate, die tot op hoge leeftijd iedereen versloeg. Nee, je bent nooit te oud om vechtsport te beoefenen, blijf actief!

 

Bekijk ook

Vechtmachine ‘Kayla’ pakt 2e miljoen tijdens titelgevecht

Kyla Harrison heeft het weer geflikt,

Rico Verhoeven: ‘Ik heb het verkloot’ (video)

Tijdens mijn tweede gevecht met Badr voelde ik mij mentaal niet goed

Welterusten! Boksdebutant scoort ‘KO’ van het jaar (video)

Antoine Cobb scoorde in zijn eerste prof bokswedstrijd een dikke knock-out.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page