Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Ben Askren: De nieuwe luis in de pels voor elke UFC weltergewicht vechter

Ben Askren: De nieuwe luis in de pels voor elke UFC weltergewicht vechter

Ben Askren uit pensioen en tekent bij de UFC
Youtube

Sinds hij met pensioen is gegaan als kampioen in het weltergewicht, daagde hij toch nog links en rechts vechters uit. En nu Askren wellicht bij de UFC toetreedt, na een potentiële “ruil” tussen twee van de grootste organisaties, voert hij het tempo aardig op.

Als je aandacht hebt besteed aan Askren, al is dit maar een beetje, dan weet je dat Ben Askren al jaren in de UFC wil vechten. Nu blijkt dit dus dichtbij te komen aangezien er een ruil op handen is tussen hem en Demetrious Johnson. Askren staat onder contract bij ONE Championship en Johnson bij de UFC, maar dat zal snel veranderen.

Wie durft er tegen Askren te vechten?

Nu Askren richting de UFC schijnt te vertrekken is hij alvast begonnen om zijn potentiële tegenstanders wakker te schudden. Via  Askren’s Twitter account zien wie hij heeft uit gedaagd sinds het nieuws woensdagmiddag bekend werd. De meest opvallende namen zijn toch wel Georges StPierre en de gebroeders Nick en Nate Diaz. Maar ook een Darren Till wordt niet gespaard, iets lager op zijn lijst staan Mike Perry, Jorge Masvidal, Colby Covington en Alan Jouban.

Ook Khabib Nurmagomedov staat hoog op de lijst, de man die Conor McGregor na een lange woorden oorlog versloeg, wordt niet over het hoofd gezien. Experts menen dan ook dat als er een Askren versus Khabib strijd zou komen, Askren wel eens als winnaar uit de bus zou kunnen komen. Voor nu en er nog geen officiële ruil plaats heeft gevonden blijft het bij een social media strijd.

Bekijk ook

Youtuber en vechtsport fan Zackstube overleden

Treurig nieuws: Youtuber Zackstube overleden

Treurig nieuws Youtuber Zackstube is vandaag overleden. Hij was klein van stuk maar deed grote ...

Surinaamse MMA-vechter geëerd door president Bouterse

Een grote eer noemt hij het zelf zijn bezoek aan de president van zijn land. ...

Gepest meisje slaat meedogenloos terug (video)

Wraak: gepest MMA-meisje slaat meedogenloos terug (video)

Pesten is van alle tijden, echter lijkt deze de afgelopen jaren verhard. Van kopschop video’s ...