Bellator Wereldkampioen Gegard Mousasi: ‘Ik stop met MMA vechten’ - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Bellator Wereldkampioen Gegard Mousasi: ‘Ik stop met MMA vechten’

Bellator Wereldkampioen Gegard Mousasi: ‘Ik stop met MMA vechten’

Gegard Mousasi: ‘Ik stop met MMA vechten’

Kersvers uit zijn gewonnen partij tegen Rory MacDonald op Bellator 206 afgelopen weekend, vertelde Mousasi gisteren aan Omroep West dat hij volgend jaar stopt met MMA vechten.

In de Talkshow “Frits” van de omroep vertelde de MMA-wereldkampioen bij Bellator dat hij nog maximaal één jaar wil vechten. Daarna zegt hij vaarwel tegen de Mixed Martial Arts (MMA). De gedreven vechter van Kops Gym Amsterdam leek vastberaden in zijn betoog.

Blessure

“Ik vecht nog hoogstens drie keer in mijn laatste jaar”, zegt Mousasi. Hij heeft diverse redenen om er mee op te houden, vooral de gezondheid is er een van. Het gevaar op ernstige blessures ligt contant op de loer. Ook Mousasi bleef dit niet bespaart want tijdens zijn debuut bij Bellator liep hij eerder een gebroken oogkas op.

Maar ook de kans dat de hersenen een flinke tik krijgen is een reëel gevaar volgens Mousasi. Zijn gevecht tegen MacDonald wist hij redelijk schadeloos door te komen, Hij versloeg zijn tegenstander binnen 2,5 minuut van de tweede ronde op knockout. Met deze winst verdedigde Mousasi met succes zijn Bellator wereldtitel en is hiermee de meest succesvolle Nederlander binnen Bellator.

Bekijk ook

Sexy Valerie ‘klaar’ met MMA-vechten! Stapt over naar show worstelen

Valerie Loureda tekent een dik contract bij WWE en zegt klaar te zijn met MMA-vechten. De mooi en vooral door velen gezien als sexy vechter maakte gisteren emotioneel haar besluit bekend.

Engste man niet bang voor sterkste man: 'Slacht hem af' (video)

Engste man niet bang voor sterkste man: ‘Slacht hem af’ (video)

Martyn Ford verklaart vertraging bij het overeenkomen van de bokswedstrijd tegen "softy" Thor Bjornsson.

Dana White UFC-president zegt dat Jon Jones "klaar is om te gaan" en bij zijn terugkeer zal vechten tegen Francis Ngannou of Stipe Miocic. De voormalige lichtgewicht kampioen is overgegaan naar zwaargewicht en daar wacht een stevige uitdaging.

UFC-legende Jon Jones maakt comeback: ‘Klaar om te gaan’

Dana White UFC-president zegt dat Jon Jones "klaar is om te gaan" en bij zijn terugkeer zal vechten tegen Francis Ngannou of Stipe Miocic.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page