Bellator; Gegard Mousasi versus Alexander Shlemenko? - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Bellator; Gegard Mousasi versus Alexander Shlemenko?

Bellator; Gegard Mousasi versus Alexander Shlemenko?

Mousasi eerste Bellator gevecht tegen Shlemenko, gerucht of waarheid?

Recentelijk is Gegard Mousasi overgestapt van de UFC  naar Bellator. Met een overstap van de ene naar de andere vechtsport organisatie komen de geruchten stromen meteen op gang. Gister was op Twitter te lezen dat Mousasi wellicht zijn eerste gevecht in Bellator zou houden tegen Alexander Shlemenko?

Bellator; Gegard Mousasi versus Alexander Shlemenko?

Betrouwbare bron

Via een tweet Giovanni Tjin (@TjinMMA) was te lezen dat hij geruchten had gehoord. Tjin is in de regel zeer goed geïnformeerd en een van de experts op MMA gebied in Nederland, dus als hij iets hoort zal er zeker een kern van waarheid in zitten. Geruchten zeggen natuurlijk niet alles maar wij houden dit Twitter account maar even goed in de gaten de aankomende periode.

Uitkijken naar het kampioenschap

Al eerder gaf Mousasi aan in een interview met EpicMMA dat hij er naar uit ziet bij zijn nieuwe vechtsport organisatie kampioen te worden. Als het dat zou lukken overweegt hij zelfs de stap om in een zwaardere klasse te gaan vechten. Een goede ambitie die alleen maar toe te juichen is.

Wie is Alexander Shlemenko?

Alexander Pavlovich Shlemenko is een keiharde vechter uit Rusland, hij traint bij Saturn Profi in Omsk, en vecht in de middengewicht afdeling voor Bellator Fighting Championships. Zijn expertise ligt in het kickboksen en had tot hand gevecht, hij blijft het liefste weg van de vloer. Hij is de nummer 6 gerankte middengewicht vechter in het MMA buiten de UFC.

Is Bellator beter dan de UFC?

Zoals bij elk debat over MMA onder de fans, is dit subjectief en er zijn altijd die voor of tegen zijn. “Beter” kan wel of niet de juiste term in het ventileren van een mening zijn, het doel is als men die in gedachte neemt dat het beter voor de sport is en de algehele groei van MMA dat er verschillende organisaties bestaan.

Bellator is nog steeds zeer jong in deze sport, net als de UFC. Beide in MMA organisaties volgen van een andere weg. Het is moeilijk te zeggen of de een beter is dan de andere vanuit een groeiperspectief, aan het eind van de dag, het komt neer op de fans welke zij het beste bij zich vinden passen.

 

Bekijk ook

Elleboog koning maakt gehakt van rivaal in bloedig gevecht

Bloedbad! Elleboog koning maakt gehakt van rivaal | video

Met een paar venijnige elleboogstoten

Boksster Bridges halfnaakt bij weging wedstrijd | video

Boksster Bridges halfnaakt bij weging wedstrijd | video

Ebanie Bridges weet hoe zij de aandacht moet trekken

Van Shaolin monnik tot UFC-ster! 'Dit is de Monkey King'

Van Shaolin monnik tot UFC-ster! ‘Dit is de Monkey King’

Na een training bij Shaolin Masters besloot Song zijn nieuwe MMA-droom na te jagen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page