België waarschuwt voor Nederlandse organisatoren van risico vechtsport gala's Nieuws
Nieuws

België waarschuwt voor Nederlandse organisatoren van risico vechtsport gala's

België waarschuwt voor Nederlandse organisatoren van risico vechtsport gala's

Wees alert voor Nederlandse organisatoren van risico vechtsport evenementen!

Zou luidt de boodschap van het VVSG (Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten) in België, in een vandaag uitgegeven persbericht naar Belgische gemeentelijk overheden in Vlaanderen. Volgens het VVSG zoeken door de veranderende wetgeving in Nederland diverse Nederlandse event organisatoren locaties in Vlaanderen voor hun risico-vechtsport events zoals Kickboksen, Thai boksen, MMA, etc. Het gaat vaak om privé organisatoren of federaties die geldende wetgeving in Nederland willen vermijden," volgens het VVSG.

België waarschuwt voor Nederlandse organisatoren van risico vechtsport gala's

Vechtsport evenement in België organiseren als Nederlander, vergeet het maar!

Mocht je als Nederlandse organisator overwegen de grens over te steken naar België, vergeet dat maar. Er zal streng worden gecontroleerd en flinke sancties kunnen volgen, zo begrijpen wij na contact met het VVSG. "Veiligheid van sporters van alle leeftijden staat boven aan, wij laten daar niet aan tornen, noch zullen wij dienen als uitwijk land omdat in Nederland de wet is aangescherpt", zo luidt verteld een woordvoerder. Of er als iemand toch besluit iets te organiseren, en gesnapt wordt dit wordt doorgegeven naar Nederlandse instanties is niet duidelijk.

Samenwerking van verschillende organisaties

Het RisicoVechtsportPlatform Vlaanderen (RSVP), opgericht door de Vlaamse overheid, is sinds een 2-tal jaar een vzw aangestuurd door ISB, VSF en de VUB. Het RSVP werkt nauw samen met ISB voor de concrete ondersteuning van gemeenten en stede nop vlak van verenigingsondersteuning, eventorganisaties, sportinfrastructuur omtrent risicovechtsporten en vechtsport als middel.

Waarschuwend pers bericht

VVSG waarschuwt in haar persbericht lokale veiligheidsverantwoordelijken, evenementen loketten, politie, enz. Er gaan in Nederland sinds de invoering van regels via de Vechtsport Autoriteit stemmen op om naar het buitenland uit te wijken, om zo de regels te ontlopen zoals die bij de jeugd voor het beschermd vechten. Ook het stoten en trappen naar het hoofd is tot een bepaalde leeftijd aan banden gelegd. De Belgen hebben hier lucht van gekregen en trekken een lijn om excessen te voorkomen. Het volledige pers bericht en meer info vindt je via deze link!

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws