Belg Brian Bouland gaat voor wereldtitel tijdens Cage Warriors94 Nieuws
Nieuws

Belg Brian Bouland gaat voor wereldtitel tijdens Cage Warriors94

Belg Brian Bouland gaat voor wereldtitel tijdens Cage Warriors94

Bouland staat bekend als een harde puncher

Brian Bouland (61kg) is een Brusselse MMA-vechter, oorspronkelijk afkomstig van l’Ile de la Réunion. Hij staat symbool voor het vele opkomende MMA-talent in België. Bouland vecht voor de Brusselse club Red Kings en heeft op korte tijd een indrukwekkend palmares weten opbouwen met 7 gewonnen partijen tegenover 1 verloren. Meer nog, de zeven gewonnen partijen werden allemaal binnen de tijd beslecht. Bouland’s palmares en zijn reputatie als ‘harde puncher’, hebben hem nu een wereldtitelgevecht opgeleverd tijdens Cage warriors 94 in Antwerpen.

Belg Brian Bouland gaat voor wereldtitel tijdens Cage Warriors94

“Dit moet het hoogtepunt uit mijn carrière worden. Ik ben pas een vijftal jaar geleden met MMA begonnen maar sindsdien loopt mijn carrière als een trein. Het was even wachten op de bekendmaking van mijn tegenstander maar nu ik weet dat het Topuria is, kan ik mijn trainingen meer specifiek maken. Ik heb dit wereldtitelgevecht verdiend. Ik wil nu aan heel de wereld tonen wie Brian Bouland is.”

Ilia Topuria heeft nog nooit op een beslissing van de scheidsrechter hoeven wachten

Tegenstander van Bouland wordt de Georgiër Ilia Topuria. Topuria is aangesloten bij een Zweedse club maar woont en traint doorgaans in Alicante (Spanje). Hij wordt aanzien als dé nieuwste MMA-sensatie. Zijn zegereeks is dan ook indrukwekkend: vijf overwinningen in evenveel partijen. Bovendien, in vier van de vijf overwinningen maakte hij al in de eerste komaf met zijn tegenstander, meestal na wurging. Topuria zette deze week meteen de toon voor zijn titelgevecht tegen Bouland: “Ik heb nooit op een beslissing van de scheidsrechter moeten wachten om mijn 5 overwinningen binnen te halen. Ik ben dat ook op 16 juni in Antwerpen niet van plan. Van de 5 geprogrammeerde rondes tijdens het wereldtitelgevecht, zijn er vier teveel. Ik zal meteen tonen wie de echte en enige wereldkampioen bij de Cage Warriors is.”

“Dit is één van de grootste gevechten die we ooit in Europa hebben kunnen organiseren”, zegt Cage Warriors President Graham Boylan. “Bouland en Topuria zijn twee van de meest spectaculaire vechters bij de bantam-gewichten. Dat aan hun kamp een wereldtitel is verbonden, maakt het allemaal nog spannender”, aldus Boylan.

Een wereldtitelgevecht Cage Warriors naar België halen, is geen makkelijke opdracht

Ook Anouk Mertens, managing director van Eleven Sports, mede-organisator van de gala-avond, is in haar nopjes. “Een wereldtitelgevecht Cage Warriors naar België halen, is geen makkelijke opdracht en vraagt veel overredingskracht. Maar het is ons gelukt. Het is ook het bewijs dat België steeds meer au sérieux wordt genomen als MMA-gastland en een vaste waarde is geworden binnen de internationale MMA-wereld.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws