Belangrijke boksbaas voor drie jaar geschorst! - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Belangrijke boksbaas voor drie jaar geschorst!

Belangrijke boksbaas voor drie jaar geschorst!

Afrikaanse boksbaas drie jaar lang geschorst!

Belangrijke boksbaas voor drie jaar geschorst!

De Olympische boksbond AIBa heeft het hoofd van de Afrikaanse boksfederatie voor 3 jaar geschorst, hij mag in die periode niets meer met boksen te maken hebben.

Het publiek opgezet tegen scheidsrechters

De boksbaas genaamd Kelani Bayor wordt er van beschuldigd toeschouwers te hebben opgezet tegen de scheidsrechters, die bij de Afrikaanse kampioenschappen wedstrijden leiden. Dit gebeurde in juni in Brazzaville, de hoofdstad van de Afrikaanse republiek Congo.

Vijandige supporters die officials bedreigden

De tucht commissie van de Afrikaanse boksbond, had geconstateerd dat op de laatste dag van de titelstrijd, vijandige supporters officials bedreigden. Bayor deed er een schepje boven op met zijn opmerkingen die het alleen maar erger maakte, aldus de AIBA. Door dit gedrag heeft de Afrikaanse boksbaas de gedragsregels ernstig en onaanvaardbaar geschaad volgens AIBA.
De Congolese boksbond zelf ontsprong niet de dans en kreeg ook een straf. Er mogen de aankomende twee jaar geen toernooien onder de vlag van de AIBA meer worden georganiseerd.

Onderstaand de verklaring van de AIBA

Na een incident op 25 juni 2017, tijdens de AFBC African Boxing Continental Championships, georganiseerd door de Congolese Boks Federatie (Fecoboxe) in Brazzaville, Congo en in het licht van de verslagen van AIBA-ambtenaren die aanwezig waren op het toernooi, heeft de Disciplinaire Commissie AIBA besloten Fecoboxe uit te sluiten deze organiseert geen enkele AIBA-competitie gedurende twee jaar en schort met onmiddellijke ingang de president van de Afrikaanse Boksen Federatie (AFBC), Vice President van AIBA en lid van het Executive Committee, Kelani Bayor, van alle boksactiviteiten, plichten en verantwoordelijkheden voor een periode van drie jaar.

De Disciplinaire Commissie constateerde dat een vijandige en dreigende reactie op AIBA-ambtenaren door toeschouwers na het resultaat van de laatste dag van de wedstrijd verergerd werd door opmerkingen van de heer Bayor, die ernstige en onaanvaardbare schendingen van de AIBA Disciplinary Code heeft gepleegd. De intimidatie die door de ambtenaren van AIBA werd meegemaakt als gevolg van onvoldoende beveiligingsplanning van Fecoboxe, hun onvoldoende reactie op de situatie en de eigen acties van Bayor, werd volledig beschreven in het schriftelijke rapportage van de Toernooier. Het besluit van de Commissie was ook gebaseerd op een schriftelijk getuigenis van de meerderheid van de aanwezige ambtenaren. De beslissing van de Commissie is definitief en is niet onderworpen aan beroep.

Bekijk ook

GENADE! Deze rivalen spaarde UFC-ster Khabib voor ernstig letsel

Ex-UFC-kampioen Khabib onthult dat hij met een aantal tegenstanders hij 'heel voorzichtig' was om deze niet permanent te beschadigen.

Anthony Joshua: ‘Het gevecht met Tyson Fury komt er, wat er ook gebeurt’

Bepaalt blij is Joshua niet met Fury en vindt dat deze en zijn team de complete bokswereld in haar hemd heeft laten staan.

RIVALEN OPGEPAST! Hier komt UFC-ster SPEEDY McGregor

Conor McGregor staat over een kleine maand tegenover Dustin Poirier in de UFC kooi.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page