Bekende vechtsport grootmeester komt naar Nederland Nieuws
Nieuws

Bekende vechtsport grootmeester komt naar Nederland

Bekende vechtsport grootmeester komt naar Nederland
Bekende vechtsport grootmeester komt naar Nederland

Grootmeester Rony Kluger (67), wereldberoemd binnen de martial arts, komt eind december naar het Gelderse dorp Scherpenzeel.

'Het is uniek dat iemand van zijn niveau Nederland bezoekt', zegt gastheer Hans Cleton van Karate-Do International Nederland. De Israëlische grootmeester Rony Kluger is negende Dan karate, achtste Dan jiu jitsu, vijfde Dan judo, hoofdinstructeur krav maga en doctor op het gebied van onderwijs.

Een dan is een zwartebandrang. Vanuit Israël leidt Kluger Karate-Do International, een organisatie met karatescholen over de hele wereld. Scherpenzeel is vrijdag 21 en zaterdag 22 december het middelpunt van de Nederlandse karatewereld.

Hier moet je bijzijn

Kluger bezoekt de Honbu Dojo aan de Holleweg, de belangrijkste trainingslocatie van Karate-Do International Nederland. Op het programma staat de gashuku (samen doen). Cleton: 'Dat betekent samen trainen, koken, eten en schoonmaken.' Vanuit heel Nederland komen er karateka´s naar Scherpenzeel.

Gastheer Hans Cleton omschrijft Kluger als een zeer aimabele man. 'Hij is benaderbaar en empatisch, maar je moet natuurlijk niet aan de verkeerde kant van zijn vuist staan', vertelt hij lachend. 'Rony Kluger is ongelooflijk lenig en legt zonder probleem een been in je nek.' Ook de Hongaar Atilla (zevende dan), de meest senior student van Kluger, komt in december naar Scherpenzeel.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws