Bekende MMA-vechter na slopend gevecht aan COVID-19 overleden
Home / Nieuws / Bekende MMA-vechter na slopend gevecht aan COVID-19 overleden

Bekende MMA-vechter na slopend gevecht aan COVID-19 overleden

Paul Varelans is overleden na een langdurig gevecht tegen COVID-19. Varelans die bekend staat als “Polar Bear”, verzamelde een 9-9 record in de loop van een driejarige ambtstermijn voor mixed martial arts. De knokker uit Alaska verloor na een lange strijd van het Covid-19 virus.

Het eerste gevecht van Varelans kwam tijdens UFC 6. Waar de Amerikaan Cal Worsham in de openingsronde met een elleboog uitschakelde. Voordat hij in de halve finale door David Abbott werd verslagen.

Echte UFC pionier

Varelans keerde terug bij UFC 7 en versloeg Gerry Harris en Mark Hall. Varelans verloor in de finale tegen Marco Ruas. Varelans zou het opnemen tegen mensen als Dan Severn, Igor Vovchanchyn, Kimo Leopoldo en Mark Kerr voordat zijn carrière voorbij was.

Volgens zijn Facebook-pagina is Varelans zaterdag overleden aan complicaties van het virus. Hij onthulde aanvankelijk zijn COVID-19-diagnose via sociale media op 12 december.

Zwaarste strijd ooit

,,De beste manier waarop ik het gevoel van COVID-19 in mijn ervaring kan vergelijken. Is dat het is alsof ik vecht tegen een man die gespecialiseerd is in nierstoten, ze blijven maar komen”, schreef hij over de ziekte.

Minder dan een week later werd hij in een ziekenhuis in Atlanta in een medisch geïnduceerde coma aan een beademingsapparaat geplaatst. Varelans is 51 jaar oud geworden.

🔽 ZIE OOK 🔽

Bekijk ook

Doping levensgevaarlijk! ‘Vechtsportautoriteit haalt uit’

Doping is en elke sport aanwezig en de bestrijding is niet altijd even eenvoudig.

‘Ik sloop hem!’ Holzken belooft Rus pak slaag

Nieky Holzken maakt op 26 maart zijn terugkeer naar de ONE kickboksring

Genadeklap! UFC zet vechter na 14 jaar op straat

De vechtsport organisatie koos ervoor zijn contract niet te verlengen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page