Bekende kickboksscholen ontbreken op NOC*NSF toplocatie lijst Nieuws
Nieuws

Bekende kickboksscholen ontbreken op NOC*NSF toplocatie lijst

Bekende kickboksscholen ontbreken op NOC*NSF toplocatie lijst
Bekende kickboksscholen ontbreken op NOC*NSF toplocatie lijst

Het ziet er naar uit dat het NOC*NSF een aantal vechtsportscholen heeft toegevoegd aan de toplocatie lijst.

Om als topsporter actief te kunnen blijven trainen moet deze een status hebben verkregen van de NOC*NSF. De statussen die verkregen kunnen worden zijn A, HP-status, Selectiestatus, Bondsstatus en een Talent voorzieningen status. Om een van deze statussen te verkrijgen moesten sporters en sportscholen een aanvraag doen voor 20 oktober 2020.

De Vechtsportautoriteit deed daar een bericht over uit gaan waarin wordt aangegeven dat sportkoepel NOC*NSF de aanvragen beperkte tot sporters uit de top 8 van UFC, Bellator, ONE Championship en GLORY Kickboxing. Dit houdt in dat training van een selecte groep topsporters onder voorwaarden en op goedgekeurde locaties mogelijk is.

prof vechters

Op de lijst met toplocaties staan een aantal grote namen zoals, Mikes Gym (Badr Hari), Hemmers Gym (Jamal Ben Saddik), Superpro (Rico Verhoeven), Sityodtong Muay Thai en Kickboxing (Regian Eersel), ARJ Trainingen (Tarik Kbhabez) en nog een aantal gym's waar vechters trainen uit de eerder genoemde top 8. Ook de sportschool van topvechter Jorina Baars die onder contract staat bij ONE Championship behoort hiertoe.

KLIK HIER VOOR DE LIJST MET NOC*NSF TOPLOCATIES

Op Facebook meldt zij dan ook: "Aangezien SportsArt/Team Baars nu een officiële topsport locatie is geworden mag ik weer pads trainen en sparren. Super fijn want ik hoop eind dit jaar of begin volgend jaar weer te mogen knokken," aldus Baars.

Opvallend aan de lijst is wel dat er een paar bekende namen ontbreken van sportscholen waar ook top 8 vechters trainen. Waarom deze niet op de lijst zijn toegevoegd is onduidelijk.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws