Bekende kickboksers steunen sportscholen open actie Nieuws
Nieuws

Bekende kickboksers steunen sportscholen open actie

Bekende kickboksers steunen sportscholen open actie

De actie om sport essentieel te maken en de deuren van de sportscholen open te maken wordt ondersteund door Ernesto Hoost, Peter Aerts, Sem Schilt, Valentijn en Alistair Overeem.

In een persbericht van Free Fight Group Holland, welke vandaag naar buiten werd gebracht is te lezen dat 100 sportscholen de handen ineengeslagen hebben. Met als doel het aan de rechter vragen de door de regering aan de sportscholen opgelegde maatregelen te toetsen, aan het recht op gezondheid.

Op 22 december 2021 is in de Tweede Kamer een motie aangenomen. Daarin wordt het kabinet verzocht om uit te zoeken onder welke voorwaarden sportscholen zo spoedig mogelijk als essentieel kunnen worden aangemerkt. Het gaat echter lange tijd in beslag nemen om de motie in een wet om te zetten.

Sportscholen moeten open

Dat gaat voor de huidige lockdown niet meer lukken. Aanvaarden van de motie betekent, dat de sportscholen te allen tijde, voor iedereen, zonder dat er een Corona Toegangsbewijs is vereist, toegankelijk moeten zijn en blijven. En de motie Van den Berg voorziet daar niet in.

Om deze reden zal zo spoedig mogelijk een bodemprocedure alsmede een direct daaropvolgend kort geding aanhangig worden gemaakt. Inmiddels maken bekende vechtsporters zoals K-1 Legendes Hoost, Aerts, Schilt en de gebroeders Overeem zich ook sterk om sport essentieel te krijgen en steunen het initiatief.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws