Beenbreuk UFC'er oorzaak verlies kampioen Zhang? Nieuws
Nieuws

Beenbreuk UFC'er oorzaak verlies kampioen Zhang?

Beenbreuk UFC'er oorzaak verlies kampioen Zhang?

Weili Zhang, voormalig UFC-kampioen zegt dat het zien van Weidman's beenbreuk haar van haar stuk bracht. En een van de redenen was dat ze verloor van Rose Namajunas. In april verloor Zhang voor het eerst in haar UFC-carrière.

De nederlaag kwam via een verbluffende knock-out van Rose Namajunas en het kostte de Chinese haar UFC-stroweight titel. De coach van de 32-jarige heeft verklaard dat een vijandig publiek, samengepakt in de VyStar Veterans Memorial Arena in Jacksonville de oorzaak was van het verlies. De Chinese zou hierdoor flink van slag zijn geraakt.

In My Bronze Age, een documentaire die onlangs werd uitgezonden op Tencent QQ in China, onthulde Zhang dat er een paar andere afleidingen waren die haar belemmerden om die avond ten volle te vechten. Zhang komt nu met de verklaring dat de gruwelijke beenbreuk van Chris Weidman op het zelfde evenement haar flink raakte.

Te erg

,,Ik raakte handschoenen aan met Weidman toen hij vertrok naar het gevecht, en ik zei 'veel geluk'", zei Zhang. ,,Ik zag zijn been zo knappen… Ik had het gevoel dat mijn geest niet helemaal op de wedstrijd was gericht. Ik was niet zo gefocust. Zelfs 0,01 seconden kun je de focus niet verliezen. Nee nee. Zo wreed is het.”

Zhang onthulde ook dat haar voorbereidingen voor Namajunas werden ontsierd door te veel afleiding. De Chinese vechter zei dat die afleiding kwam in de vorm van commerciële kansen en publieke bekendheid in haar thuisland.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws