Bedreigingen en meer: Ernstige aantijgingen tegen vechtsport organisatie ONE Championship
Home / Nieuws / Bedreigingen en meer: Ernstige aantijgingen tegen vechtsport organisatie ONE Championship

Bedreigingen en meer: Ernstige aantijgingen tegen vechtsport organisatie ONE Championship

Bedreigingen en meer: Ernstige aantijgingen tegen vechtsport organisatie ONE Championship

ONE Championship wordt onder vuur genomen door enkele vechters en medewerkers. Bedreigingen, zware straffen en mondje houden lijken het motto bij de grootste vechtsport organisatie ter wereld.

Er blijkt binnen de gelederen van ONE Championship grote ontevredenheid te heersen. Website Bloody Elbow die vaker wantoestanden in de vechtsport wereld bloot legt, sprak met enkele vechters en medewerkers van ONE die de vuile was buiten hangen over de organisatie.

Wraakacties

Deze uit angst voor wraakacties van ONE niet nader genoemde personen, zeggen dat de organisatie er nare praktijken op na houden. Zo zouden vechters worden bedreigd, benadeeld in contractonderhandelingen en zou er veel vriendjespolitiek plaatsvinden.

Een vechter die werd benaderd om bij ONE te tekenen weigerde om de volgende redenen: ,,Ze betalen echt slecht. En als je bent ondertekend, (is het) exclusief bij hen. Het is geen garantie dat ze je bezig zullen houden of je gevechten zullen bezorgen. Maar ergens anders vechten kun je vergeten. “

Met de handen gebonden

Als een vechter een dergelijk contract aan wil vechten moet dat in Singapore. ONE heeft daar haar hoofdkantoor gevestigd. Een feit is dat gerechtelijke procedures daar zo duur kunnen zijn dat de partij met de minste middelen vaak verliest.

Dus met de exclusiviteit clausule die wordt afgedwongen zonder enige verplichting namens de promotor om gevechten aan te bieden, hebben de vechters het nakijken. En kunnen ze nergens heen of op een andere manier hun brood verdienen. Bovenal kunnen ze er niet over praten zonder zich zorgen te maken over ernstige gevolgen (Bloody Elbow. Red).

Angst

Ook moeten vechters voorzichtig zijn met wat zij of anderen melden op social media. Een van de Nederlandse vechters die eerder dit jaar tijdens een vooraf opgenomen wedstrijd vocht. Was bang dat de uitslag zou uitlekken en dat dit aan hem gerelateerd zou worden. Deze melde dat hij bang was een torenhoge boete te moeten betalen indien deze zouden uitkomen.

Bloody Elbow meld verder dat er stevig gesjoemeld zou worden met de kijkcijfers. Zo zou ONE lang niet zo bekend zijn in Azië als dat de organisatie zelf claimt. En zouden er 25 tot 28 miljoen kijkers zijn per events. ONE citeert de gegevens van Nielsen voor deze cijfers, maar Nielsen kan het aantal uit beleid niet bevestigen of ontkennen.

Lees hier meer in het artikel van Bloody Elbow (Engels).

Bekijk ook

Wie is Rico Verhoeven?

Wie is Rico Verhoeven?

Rico Verhoeven is een Nederlandse professionele kickbokser

Jiu Jitsu kerel slaat flater in straatgevecht! 'Ga nou neer'

Jiu Jitsu kerel slaat flater in straatgevecht! ‘Ga nou neer’ | video

Het is duidelijk dat de wannabe Jiu Jtisu'er helemaal geen

TJ Dillashaw voormalig kampioen bantamgewicht, heeft afscheid genomen van de UFC. Dillashaw onderging onlangs een uitgebreide schouderoperatie na zijn verlies tegen Aljamain Sterling in oktober tijdens UFC 280.

Oud-kampioen Dillashaw stopt bij UFC! ‘Totaal kapot’

Hij kreeg een schorsing van twee jaar

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page