Bas Rutten en Ronda Rousey opgenomen in de Sports Hall of Fame – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Bas Rutten en Ronda Rousey opgenomen in de Sports Hall of Fame

Bas Rutten en Ronda Rousey opgenomen in de Sports Hall of Fame

Ronda Rousey en Bas Rutten geëerd met opname in de prestigieuze Sports Hall of Fame

Rousey mag dan wel overgestapt zijn naar de WWE maar haar prestaties in MMA, en daarvoor in het judo zullen nooit worden vergeten. Gisteren 3 maart werd ze hiervoor geëerd. Ze werd niet alleen opgenomen in de International Sports Hall of Fame, maar werd ook meteen gepromoveerd tot een zwarte band in de zesde dan.

Bas Rutten en Ronda Rousey opgenomen in de Sports Hall of Fame

Geëerd op de zesde verjaardag van haar Strikeforce titel winst

Dit alles komt op de zesde verjaardag van de Strikeforce titel winst van Ronda Rousey waar zij zegevierde tegen haar carrière lange rivaal Miesha Tate. Het was de vijfde van haar zes opeenvolgende overwinningen in de organisatie voordat haar divisie werd toegevoegd aan de UFC, waardoor de Strikeforce bantamgewichttitel voor vrouwen, de UFC-titel voor dames bantamgewicht werd. Ze zou doorgaan met haar ongeslagen heerschappij en dominantie met 12 overwinningen voordat ze uiteindelijk verloor tegen Holly Holm.

Pionier Bas Rutten ook toegevoegd aan de Sports Hall of Fame

Het was niet alleen Ronda Rousey die werd beloond op een datum die samenviel met een belangrijk moment in hun geschiedenis. MMA-pionier Bas Rutten werd ook opgenomen in de Eregalerij. Dit komt slechts één dag na zijn 22e verjaardag met het winnen van Guy Mezger tijdens zijn Pancrase periode. De voormalige zwaargewichtkampioen van UFC is een architect van de moderne MMA en trok zich terug met 28 overwinningen op zijn naam en slechts vier verliezen, drie tegen Ken en Frank Shamrock, en één tegen de legendarische Masaharu Funaki.

Bekijk ook

🎥 Geweld moment Lopez en Kambosos Jr: ‘moet je klappen’

Teofimo Lopez en George Kambosos Jr zullen 5 juni de strijd met elkaar aangaan

‘WTF man’: UFC staredown loopt uit de hand (video)

Jeremy Stephens werd licht gewelddadig tegen zijn rivaal Drakkar Klose

🎥 Levi Rigters: ‘ik wacht op Glory’ en meer in de WCS podcast

Tijdens de nieuwste aflevering van de Enfusion WCS Podcast die vandaag live ging waren topknokkers Levi Rigters en Endy Semeleer gasten

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page