Home / Nieuws / Bare Knuckle boksers niet betaald: Bas Rutten, het spijt ons zeer dat dit gebeurt

Bare Knuckle boksers niet betaald: Bas Rutten, het spijt ons zeer dat dit gebeurt

Op 9 november hield de World Bare Knuckle Fighting Federation (WBKFF) hun eerste blote vuist bokstoernooi. Op de vechtkaart stonden voormalige MMA-vechters, zoals Chris Leben, Phil Baroni, en voormalig UFC weltergewicht kampioen Johny Hendricks.

Nu meer dan een maand later blijkt dat geen van de vechters is betaald voor hun inspanningen. Via social media klagen veel van hen over het feit dat zij klaarblijkelijk kunnen fluiten naar hun zuur verdiende gage.

WBKFF-president en MMA-legende, de Nederlander Bas Rutten plaatste op Facebook een ​​verklaring in een poging om de zaak op te helderen. Het blijkt dat er heel wat aan de hand is, want zelfs de officiële website van de organisatie is ineens offline gehaald.

Explosieve reacties

“Ik zie het internet exploderen dus hier is een korte verklaring van mij over de situatie met de WBKFF. ” Is de kop bij de post van Rutten, echter lijkt dat ook hij in het duister tast van wat er werkelijk aan de hand is.

Rutten geeft aan dat de verantwoordelijke personen niet te bereiken zijn, maar dat eerder is aangegeven dat een ieder betaald wordt. Ook zijn er aan een aantal vechters exclusieve auto’s beloofd, maar nog niet geleverd. 

Geld problemen

Meer kan Rutten er niet over kwijt, wel geeft hij aan dat er enkele vechters betaald zouden zijn. Maar dat de bank de rest van het geld bevroren blijkt te hebben.

“Het spijt ons zeer dat dit gebeurt, het is een enge nachtmerrie en we weten dat de vechters geld nodig hebben. ” Aldus Rutten die er klaarblijkelijk zelf niet van kan slapen, en een aantal pogingen heeft gedaan om duidelijkheid te krijgen. “Nog een keer men vertelde mij dat de vechters 100% zeker betaald zullen worden! “

Het einde

Over het verdwijnen van de website van de WBKFF zegt Rutten; Oh, en we hebben onze website niet verwijderd, 100% NIET, blijkbaar worden we nog steeds tegengewerkt.  

Is dit het einde van het zeer korte bestaan van de WBKFF?

Bekijk ook

Conor McGregor en Dustin Poirier moeten snel weer knokken

Conor McGregor en Dustin Poirier moeten zo snel mogelijk weer tegen elkaar vechten. UFC Baas ...

Fikse schorsing voor topkickbokser, 4 jaar niet vechten

Artur Kyshenko voormalig Glory kickbokser en AFC Kickboxing Champion in de categorie 81 kg, heeft ...

Knock-out feest vandaag in Singapore, kijk hier terug

ONE Championship hield vandaag haar FISTS OF FURY II evenement in Singapore. Voor de liefhebbers ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page