Banden systeem bij Kickboksen goede zaak - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Banden systeem bij Kickboksen goede zaak

Banden systeem bij Kickboksen goede zaak

Sinds kort zijn er in Nederland wereldwijd erkende banden examens voor het kickboksen

Daar waar het bij de budo sporten de normaalste zaak van de wereld is om een wereldwijde band te halen, en daarmee de gradatie van de houder aan te geven, is dit bij het kickboksen enige tijd geleden ook in  Nederland geïntroduceerd. Bij Mike’s Gym (de sportschool van de beroemde Mike Passenier o.a. trainer van Badr Hari) in Oostzaan is men vorig jaar begonnen met het afnemen van examens (ISKA) voor kickboksers en met succes. Recentelijk heeft er weer een examen plaatsgevonden en waar een groot aantal deelnemers hun kunnen lieten zien.

PRIMEUR: EXAMENS VOOR KICKBOKSERS IN NEDERLAND!

Banden systeem waarborgt level van vaardigheid

Waarom een banden systeem bij kickboksen? Wij horen het u denken maar beeld u eens het volgende in. Een vechter betreedt de ring en moet voldoen aan een bepaalde gradatie zoals een A, B,  of C klasse. Echter is dit geen garantie dat er een gelijkwaardige tegenstander tegenover staat. In de praktijk komt het vaak voor dat een vechter slechts drie partijen heeft gevochten, maar een tegenstander tegenover zich heeft die wellicht al 50 partijen geknokt heeft. Vooraf is dat vaak niet bekend, nodeloos te zeggen wie er het voordeel heeft in de ring.

Maar het vechters paspoort dan?

De Vechtsport Autoriteit voert een “fighters pass” in waar alle data van een vechter in opgeslagen is, zover wij weten wordt het een digitale pas. Echter is deze er nog niet, en moeten wij er maar van uit gaan dat vecht historie zoals het aantal gevochten partijen goed geregistreerd staan. Een banden systeem kan daar ook een oplossing voor zijn, want als je tegenover iemand staat met een blauwe band kickboksen, en de tegenstander heeft deze ook dan mag men er van uitgaan dat beide vechters het zelfde level behaald hebben. Nu zal de ene vechter met dezelfde band wellicht iets meer partijen dan de andere hebben gevochten maar toch.

Gecertificeerde leraren en examinatoren

Een gunstige en vereiste bijkomstigheid is dat de examens en de lessen door gecertificeerde leren en examinatoren geven en afgenomen worden. Je wilt er immers zeker van zijn dat je goede lessen volgt en die ook nog eens wereldwijd erkent zijn, de ISKA is het voorbeeld van een bond die wereldwijd erkent is. Er zijn meerdere scholen en gyms die tegenwoordig dit soort examens bieden, dit is op zich toe te juichen, maar informeer vooraf wat de geldigheid is van de opleiding, banden en examens. Je wilt er immers zeker van zijn dat je de goede keuze hebt gemaakt.

 

Bekijk ook

Agentje boksen loopt verkeerd af! 'GTA in het echt' (video)

Agentje meppen loopt verkeerd af! ‘GTA in het echt’ (video)

Agressie op straat komt in alle vormen voor.

Pereira huurt oud rivaal Belgaroui in voor UFC titelgevecht met Adesanya

Pereira huurt Glory rivaal Belgaroui in voor UFC titelgevecht

Alex Pereira heeft de hulp ingeroepen van

UFC'er Chimaev Russisch leger in? 'Paspoort afgepakt, kan land niet uit'

UFC’er Chimaev Russisch leger in? ‘Paspoort afgepakt, mag land niet uit’

Khamzat Chimaev zijn paspoort is in beslag genomen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page