Badr Hari vervult wens: 'Iedereen kan het verschil maken'
Home / Nieuws / Badr Hari vervult wens: ‘Iedereen kan het verschil maken’

Badr Hari vervult wens: ‘Iedereen kan het verschil maken’

Badr Hari (links) midden Karim en Said El Badaoui (rechts)

Badr Hari en zijn trainer/coach Said El Badaoui bezochten de zieke Karim in het Wilhelmina kinderziekenhuis om diens wens te vervullen. Karim is groot kickbok en met name Badr fan en revalideert na een ernstig scooter ongeval.

Het initiatief ontstond door Debby Hartman-Van Maanen die boksles geeft in het Wilhelmina kinderziekenhuis, die op Facebook onderstaande tekst plaatste met foto’s van het bezoek van de kickbokslegende.

,,Iedereen kan het verschil maken.Ik leef meestal in het moment, genieten van wat ik beleef en wat er nu is. Het wil daarom wel eens dat ik niet stil sta bij het delen van bijzondere momenten op social media. Toch wil ik je deze niet onthouden. Eens in de maand geef ik boksles in het Wilhelmina kinderziekenhuis.”

Weken in coma

,,Dmv boksen probeer ik kinderen te laten ervaren dat ze enorm krachtig zijn. Het is steeds opnieuw een eer, zij leren mij om dankbaar en moedig te zijn, te relativeren en gezondheid niet als een gegeven te zien. Zo ook Karim, 16 jaar, sinds 1 mei in het ziekenhuis na een ernstig scooter ongeluk. Weken in coma, een gedeelte van zijn schedel verwijderd, hersenvlies ontsteking en nu een 3D schedel (ja echt!!!).”

“Een revalidatie waar hij praktisch alles, tot praten aan toe, opnieuw moet leren. Twee dagen na de 3D schedel plaatsing was ik bij hem. Karim is groot kickboks- en met name Badr Hari fan. Door hem de belofte te doen een filmpje te maken en deze via Said aan Badr te tonen, lukte het ons om samen te bewegen (swipe). Één persoon kan de inspiratie zijn voor iemand om kracht te vinden en weer te bewegen. “

De verassing van zijn leven

“Vanuit de ogen van deze jonge jongen, los van elk oordeel en vanuit de meest kwetsbare positie die er is, was @badrhariofficial die persoon voor hem. Één persoon kan maken dat iemand de moed voelt, de angst trotseert, verdriet de baas wordt en ervaart dat je oneindig krachtig bent als je niet opgeeft. Per toeval raakte Said, Badr en ik SB Gym aan de praat over Karim. Badr aarzelde niet om nog binnen 24 uur Karim de verassing van zijn leven te geven en hem te bezoeken.”

,,Door hem moed in te fluisteren, te praten met zijn moeder, interesse te tonen, grapjes te maken en hem te beloven hem te blijven bezoeken, heeft hij deze jongen een stukje kracht gegeven waarvan wij zelf misschien nog niet eens de impact van beseffen. Terug in de lift zei Said. “Dit zorgt toch dat je je eigen kinderen een extra kusje geeft bij het slapen gaan.”

,,En zo is het.Het leven is niet zwart/wit, verbinding krijg je door aandacht te geven aan wat echt belangrijk is. Vergelijk en oordeel niet, waardeer, vergeef en heb je naasten lief. Maak het verschil!”

Bekijk ook

‘Bijna moord!’ Pulev slaat Mir staand KO (video)

Frank Mir kreeg er flink van langs gisteravond

Laffe actie! Oude man vangt klappen na mep (video)

Excessief geweld is iets wat je steeds vaker ziet

UFC-ster McGregor weer bouwvakker! ‘Terug naar zijn roots’

Toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan en gaat hij terug naar roots als bouwvakker.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page