Badr Hari is bijna vrij en zal nog twee jaar de ring in gaan! – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Badr Hari is bijna vrij en zal nog twee jaar de ring in gaan!

Badr Hari is bijna vrij en zal nog twee jaar de ring in gaan!

Badr Hari komt vrij, de beroemde Marokkaanse kickboxer verscheen al eerder bij Mike’s Gym.

Hari heeft sinds 3 april een gevangenisstraf uitgezeten. In februari bevond het Hooggerechtshof de 32-jarige schuldig in twee zaken 2012. Hari werd vonnis was tot 24 maanden gevangenisstraf, waarvan 10 maanden proeftijd. Eerder vandaag werd bekend gemaakt dat hij zeker nog twee jaar in de ring zal staan.

De meeste Nederlanders haten Badr Hari

Zo zegt de schrijver van de autobiografie van Hari, Maarten Bax vandaag tegen radio DJ Ruud de Wild, ze haten Badr om de zaken die hij heeft gedaan. Omdat “The Golden Boy” al acht maanden in voorlopige gevangenisstraf had gezeten, is hij gepland om op 10 november van dit jaar te worden vrijgelaten. Hari’s trainer, Mike Passenier, zei op Ziggo Sport’s Peptalk dat zijn leerling in september een vroege release kreeg om met een enkelmonitor te trainen.

Hari’s laatste gevecht tegen Rico Verhoeven

Hari’s laatste gevecht was in december tegen GLORY zwaargewicht kampioen Rico Verhoeven op GLORY: Collision in Oberhausen, Duitsland. Door een spier blessure in de linkerarm van Hari moest hij de strijd in de tweede ronde onderbreken en door medische interventie verloren laten gaan. Sinds de beëindiging, praten de kickboxing fans over een rematch met Verhoeven. Rapporten van AD.NL zeggen ook dat Team Hari gesprekken met GLORY hebben gevoerd over een contract van twee jaar.

Geen partijen meer in 2017

Als dit de mogelijkheid van de verwachte rematch met Verhoeven versnelt, is de vraag. “The King of Kickboxing” is momenteel gepland om zijn titel tegen Jamal Ben Saddik te beschermen tegen GLORY’s eind toernooi in december. GLORY Matchmaker Cor Hemmers had eerder ook al geopperd dat Verhoeven ook in oktober had kunnen vechten.

Resocialisatie project bij Mike’s Gym

Hari’s advocaat Bénédicte Ficq bevestigde eerder al aan PowNed dat haar cliënt zijn resocialisatie project bij Mike’s Gym had gestart. Gedurende de dag werkt Hari in de sportschool en in de avond moet hij terugkomen in het gerechtelijk complex Zaanstad, ongeveer acht kilometer van de sportschool. Een assistent-aanklager zal zijn verlof met “The Golden Boy” begeleiden, tot zijn vrijlating volgende week op 10 november. En of je nu voor of tegen Badr Hari bent, het is een feit dat hij zeker in de ring zal knallen. En dat kun je niet over veel top vechtsporters zeggen.

Bekijk ook

Anthony Joshua: ‘Het gevecht met Tyson Fury komt er, wat er ook gebeurt’

Bepaalt blij is Joshua niet met Fury en vindt dat deze en zijn team de complete bokswereld in haar hemd heeft laten staan.

RIVALEN OPGEPAST! Hier komt UFC-ster SPEEDY McGregor

Conor McGregor staat over een kleine maand tegenover Dustin Poirier in de UFC kooi.

FOUTJE! Vechter zwaar ‘KO’ doordat scheids even niet oplet

Mohammad Karaki werd op brute wijze knock-out geslagen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page