Baas ONE Championship onder vuur voor banden met MMA-manager – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Baas ONE Championship onder vuur voor banden met MMA-manager

Baas ONE Championship onder vuur voor banden met MMA-manager

Chatri Sityodtong (screenshot)

Chatri Sityodtong de oprichter en CEO van ONE Championship ligt onder vuur. Zijn band met top vechters manager Ali Abdelaziz staat ter discussie.

Op twitter bedankte Chatri Sityodtong, manager Ali Abdelaziz voor hun samenwerking; “Nogmaals bedankt Renzo Gracie BJJ voor het inspireren van mij en Ali Abdelaziz, samenwerken. Als langdurige studenten van Master Renzo zijn we trots om te vertegenwoordigen! Voor vechtsporters. Door Martial Artists. Blijf op de hoogte!”

Onderzoek Journalist Mike Russell reageerde met een tweet door de relatie tussen Sityodtong en Abdelaziz aan de tand te voelen. ONE heeft een strikt beleid voor het samenwerken met vechters en managers, deze moeten van onbesproken gedrag zijn.

Aartsvijanden

Echter verwijst Russell naar het feit dat Abdelaziz een getint verleden zou hebben. Zo zou hij onder andere in het verleden te maken hebben gehad met contra spionage en terroristische groepen. Abdelaziz werd in 2001 gearresteerd voor zijn banden met een jihadgroep (lees hier meer).

Russell werd overigens vrijwel direct geblokkeerd op twitter door Sityodtong, deze was klaarblijkelijk niet gecharmeerd door de opmerkingen van Russell. Een van de meest bekendste vechters die Abdelaziz onder zijn hoede heeft is UFC kampioen Khabib Nurmagomedov de aartsvijand van Conor McGregor.

Bekijk ook

LEVENSLANG? Bekende MMA-vechter pleit schuldig aan cocaïnehandel

Door schuldig te pleiten aan die beschuldigingen, werden hem een aantal andere aanklachten vrij gescholden.

AANSTELLER: Blondje twijfelt over dichtgeslagen oog Saunders

Billy Joe Saunders leed een vernietigende nederlaag afgelopen nacht tegen de Mexicaanse bokskoning Canelo Alvarez

UFC gemist? Kijk hier de gevechten terug van afgelopen nacht

Kijk hier de UFC gevechten van afgelopen nacht terug

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page