Baarden verbod Boksers opgeheven! 'Scheren niet meer nodig' Nieuws
Nieuws

Baarden verbod Boksers opgeheven! 'Scheren niet meer nodig'

Baarden verbod Boksers opgeheven! 'Scheren niet meer nodig'

De Nederlandse boksbond heeft het verbod op het dragen van een baard of snor in de boksring opgeheven. Per vandaag gaat de nieuwe maatregel in.

De Nederlandse Boksbond (NBB), kondigde vandaag aan dat het 'clean shaven' de ring in niet meer verplicht is. ,,Wij hebben de beslissing genomen om nationaal no clean shaven toe te staan. Deze maatregel zal vanaf heden ingaan voor komende evenementen", schrijft de Boksbond op haar website.

Sinterklaas

Er is nog wel een adertje onder het gras want een zogenaamde Sinterklaas baard is nog steeds uit den boze; ,,De regel is dat de baard niet langer dan 10 cm mag zijn."

De boksbond heeft wel zijn voorkeur uitgesproken voor clean shaven i.v.m. veiligheid en hygiëne. Ook zal er een evaluatiemoment komen met MedCom waarin bevindingen worden besproken. ,,In deze periode vindt er een inventarisatie plaats en kijken we of er een toename is van medische klachten door het genomen besluit", aldus de NBB.

Foto screenshot Jono Carroll

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws