Asena Korsten top talent Kickboksen Nieuws
Nieuws

Asena Korsten top talent Kickboksen

Asena Korsten top talent Kickboksen

Asena Korsten het top talent Kickboksen uit Emmen

In de vechtsport komen soms pareltjes boven drijven. Zo ook Asena Korsten (14) uit Emmen zij is een echt kickboks talent en wint de ene na de andere titel en wedstrijden. Ondanks haar jonge leeftijd weet zij al heel goed waar zij over een paar jaar wil staan. Aan de top van het kickboksen.

Foto: Asena Korsten
Foto: Asena Korsten

Titles op grote wedstrijden

Arena heeft al op meerdere grote toernooien gevochten en titels behaald zoals het NK, het EK en het Open Duits kampioenschap thaiboksen. Naast het kickboksen doet zij aan full contact karate en haalde daar onlangs een bronzen medaille binnen op het NK full contact karate. Het karate beoefend zij nog niet zo lang want thaiboksen is haar lievelingen sport, maar het geeft wel aan dat de huidige jeugdige vechtsporters en vechtsportsters zich scholen in diverse vechtsporten. Iets wat alleen maar toe te juichen is

School en trainen

Nast een strak training schema van twee keer per dag, en zes dagen per week gaat zij ook nog gewoon naar school. Dit doet zij op het Carmel College, die haar helpen school en topsport te combineren. Normaal gesproken train ik twee keer per dag, zes dagen per week. Aangezien zij in de Nederlandse selectie zit moet zij soms naar Eindhoven of Spijkernisse om met het Nederlands Thaiboks team te trainen. Overigens is de selectie nog niet zolang geleden bekend gemaakt, en bestaat uit meerdere jonge topvechters.

Negatief beeld van vechtsport verdwijnt

Vechtsporten zijn erg populair de afgelopen jaren en steeds meer mensen onderkennen het positieve aspect. Steeds meer jongeren vinden hun weg naar de lokale vechtsport scholen. En talenten als Asena helpen mee aan het positieve beeld te versterken. Vechtsporters hebben naar elkaar respect juist omdat men weet dat het lichaam een dodelijk wapen kan zijn.

WK thaiboksen

In augustus is inThailand het WK thaiboksen, Asena gaat daar ook heen om te vechten in het Mekka van het Thaiboksen. Zij wil daar wereldkampioen worden, dat is voor haar het eerste grote doel. Naast haar coaches en team is haar moeder een grote steun en toeverlaat. Trainster Hatice Ozyurt helpt Asena elke dag met goede tips en trainingen. Voor Asena zijn beiden dan ook haar grote voorbeelden.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws