Arrestatie voormalig vice-president Russische Kickboks Federatie opgezet plan Nieuws
Nieuws

Arrestatie voormalig vice-president Russische Kickboks Federatie opgezet plan

Arrestatie voormalig vice-president Russische Kickboks Federatie opgezet plan
Arrestatie voormalig vice-president Russische Kickboks Federatie opgezet plan

De voormalige vicepresident wordt verdacht van het verduisteren van 1 miljoen roebel van de budgetten die zijn toegewezen voor sportevenementen.

Het voormalige plaatsvervangend hoofd van Ruslands kickboks federatie werd gearresteerd op beschuldiging van verduistering. Farigat Kasymov, die naar verluidt vastgehouden werd in Chelyabinsk, is beschuldigd van het stelen van meer dan 1 miljoen roebel (€ 15.000) van het sporttrainingscentrum van de regio Tsjeljabinsk. De middelen zouden worden toegewezen voor jeugdprogramma's en sportevenementen, hoewel Kasymov de projecten niet zou hebben uitgevoerd.

Politie-autoriteiten in Chelyabinsk bevestigden de aanklachten, waaronder vier tellingen van verduistering. De schendingen werden onthuld door het hoofddepartement voor economische veiligheid en anticorruptie van het ministerie van Binnenlandse Zaken van de regio met de steun van de regionale FSB.

Stil gehouden

Kasymov verscheen eerder al voor de rechtbank op 16 augustus en verzocht om de hoorzitting achter gesloten deuren te houden. De rechter ontkende zijn verzoek, het nieuws dat er opzet aan de zaak ten gronde zou liggen is lang stil gehouden om onduidelijke redenen. Volgens de advocaat van Kasymov, Nadezhda Solovieva, was de vervolging van haar cliënt een kwaadwillige provocatie vanwege het feit dat de positie van Kasymov als coach zeer invloedrijk is.

"Kasymov is er ingeluisd om de positie als coach te verzwakken. Dat is de reden waarom zijn zaak veel wordt besproken. Maar mensen zullen zich herinneren dat hij werd vastgehouden. Ze hebben een onherstelbare klap toegebracht aan zijn imago en reputatie. Ik weet wie het gedaan heeft. We zullen het onthullen wanneer het onderzoek voorbij is. En mijn cliënt zal getuigen. “

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws