Antonio "Bigfoot" Silva reageert op kritiek gevecht tegen Rico Verhoeven Nieuws
Nieuws

Antonio "Bigfoot" Silva reageert op kritiek gevecht tegen Rico Verhoeven

Antonio "Bigfoot" Silva reageert op kritiek gevecht tegen Rico Verhoeven

"Bigfoot" Silva reageert op kritiek op het gevecht tegen Rico Verhoeven, en vergelijkt het met Mayweather vs McGregor!

Glory zwaargewicht kampioen Rico Verhoeven zal op 14 oktober de ring betreden in een "niet titel" gevecht in Gangzhou, China, hij zal vechten tegen de voormalige UFC-vechter Antonio Silva, maar de fans lijken het gevecht niet goed te keuren.

"Bigfoot" werd de afgelopen vier jaar zeven keer knock-out gemept en won slechts één van zijn laatste 10 MMA-wedstrijden. Hij heeft voorheen nooit aan een kickboks gevecht deelgenomen. Verhoeven heeft daarentegen een 51-10-1 kickboxing record met winsten tegen vechters als Badr Hari, Peter Aerts, Gokhan Saki en Sergei Kharitonov.

'Critici zullen altijd bestaan, "zei Silva tegen MMA Fighting". Soms zeggen ze je niet eens te willen kritiseren, maar ze zijn gewoon jaloers dat ze een professionele vechter willen zijn en niet het talent zelf hebben om de ring in te stappen. Ik was altijd een nederig persoon, ik kom uit een nederige familie in Paraíba en heb over de hele wereld gevochten, en sommige mensen accepteren dat niet.

Antonio "Bigfoot" Silva reageert op kritiek gevecht tegen Rico Verhoeven

Het is een zwaargewicht gevecht en alles kan gebeuren.

De kritiek is niet dat Silva een gevecht tegen de kampioen heeft, maar tegenover de Glory organisatie om iemand te boeken die vele malen heeft verloren in zijn laatste gevechten, en nu tegen de beste zwaargewicht kickbokser op de planeet in de ring zal staan. Ik respecteer Rico, hij is de kampioen, maar als ik de ring in ga, kan er iets gebeuren, zegt Silva. Vragend of iemand in zijn team i.v.m. gezondheidsredenen tegen het gevecht was, zei Silva het was juist het tegenovergestelde.

Zodra we het aanbod hebben ontvangen, was iedereen er voor, zegt Bigfoot. Mijn manager, Alex Davis, zei dat het een goed gevecht was omdat hij mij kent, en weet dat ik daar kan gaan staan, en een goede strijd kan leveren. Iedereen heeft me ondersteund, en omdat het onmogelijke bestaat ga ik er voor. Als je gaat, denken dat je het niet kan aankan, dat hij de nr. 1 is, of als je daar voor het geld gaat vechten, ben je al verloren. Ik denk niet zo. Ik ga daar niet voor geld of media staan knokken, ik ga daar staan omdat ik weet dat ik een goed gevecht kan laten zien".

"Ik ging vijf ronden met Mark Hunt aan, en we stonden 22 minuten tegen over elkaar. Ik sloeg (Alistair) Overeem, een K-1 kampioen knock-out, vervolgd hij. Elke atleet moet veelzijdig zijn. Ik begon in karate, maar ik heb altijd alles geprobeerd te leren. Geen zorgen te maken over het feit dat ik in de kooi wordt neergeslagen of tegen de kooi gedrukt wordt, dat maakt het gevecht en de werkelijke strijd een stuk makkelijker".

Silva begon zijn training drie weken geleden, zodra hem het gevecht werd aangeboden, en is opgewonden over de uitdaging

"Het is een nieuwe ervaring voor mij," zei hij. "Ik ben al jarenlang een professionele atleet en ik probeer nieuwe dingen, nieuwe uitdagingen om te proberen zijn altijd goed. Ik voel me alsof een amateur naar zijn eerste gevecht gaat, die probeert te laten zien wat hij kan doen, en bidt tot God dat alles goed gaat".

De Braziliaanse zwaargewicht startte in vechtsporten met karate, trainde 12 jaar tot hij 17 was, en besliste om jiu-jitsu toe te voegen aan zijn vaardigheden. Nu zegt hij: "Ik train vier keer per week muay thai en boksen".

Voor zijn kickboks debuut, zal Bigfoot zijn training naar zijn geboortestad Brasilia, Brazilië, verplaatsen om te trainen met de UFC-veteraan Guto Inocente, een tweede graad kickboxing zwarte band die een 34-8 kickboxing record heeft, Silva nodigde ook Pedro Rizzo uit om bij zijn kamp in Brasilia te komen.

"Rico is de kampioen, hij verdient veel respect," zei Silva. "Hij is de beste zwaargewicht kickbokser ter wereld. Ik ben een amateur, het is mijn eerste kickboks gevecht, en ik wil laten zien wat ik kan doen. Ik heb niets om te bewijzen, ik heb geen verantwoordelijkheid. Rico heeft de verantwoordelijkheid, hij is de kampioen. De druk ligt op hem. Ik ben cool".

Glory-debuut te vergelijken met Conor McGregor's tegen Floyd Mayweather

De 37-jarige zwaargewicht vergelijkt zijn Glory-debuut met Conor McGregor's aankomende gevecht met de bokslegende Floyd Mayweather, wanneer de UFC-lichtgewicht kampioen voor de eerste keer tegen een 49-0 professionele bokser in Las Vegas in de ring stapt.

"Het is een soortgelijke situatie",zei Silva. 'McGregor is niet te peilen en gaat daar heen om te verrassen. Hij heeft geen druk op zichzelf omdat 99 procent van de mensen wedden op Mayweather. Hij is ongeslagen, 49-0, dus de meeste mensen denken dat hij zal winnen. Het is hetzelfde in deze strijd, maar we zijn twee mensen die in een ring komen om te vechten. Alles kan gebeuren in een zwaargewicht gevecht, met slechts een hand kan het verhaal veranderen".

'Ik ben voor McGregor,' voegde hij eraan toe. 'Hij verdient respect. Hij is een twee-divisie kampioen in de UFC en maakt geschiedenis. Hij als persoon, hij praat veel, ik beschouw hem niet als een idool, maar hij verdient respect. Alles kan gebeuren in deze strijd. Ik ben voor hem, hoewel ik denk dat Mayweather zal winnen omdat hij 49-0 is en dat een teken is, dat hij het voordeel heeft, dus het is ingewikkeld. Maar alles is mogelijk" '

Glory betaald beter dan de UFC

Volgens Silva wordt hij veel meer betaald voor zijn gevecht tegen Verhoeven, dit in vergelijking met zijn vorige wedstrijden in de UFC, maar dat is niet het enige verschil in deze strijd. De Braziliaanse zwaargewicht, die slechts een keer in de UFC testosteronvervangingstherapie mocht gebruiken, tegen Mark Hunt, toen hij uiteindelijk positief was om testosteronniveaus te verhogen, begon de behandeling opnieuw voor zijn laatste MMA-strijd. Dit alles heeft te maken met zijn hormonale aandoening, waardoor sommige van zijn ledematen groter zijn dan bij andere mensen.

"Het gebruik is niet voor spierwinst of om prestaties te verbeteren, maar voor gezondheidsproblemen," zei Silva, die zijn laatste gevecht tegen de voormalige Bellator zwaargewicht kampioen Vitaly Minakov in Rusland verloor. "Ik heb dit echt nodig in mijn leven om fysiek en mentaal fit te blijven. Ik heb gevochten in de UFC toen mijn testosteron niveaus op 77 waren vastgesteld, drie weken voor de strijd. Dat is het niveau van een 90-jarige man. Mijn niveaus waren altijd laag, terwijl iemand op mijn leeftijd 800 zou moeten zijn. Ik heb de artsen hun advies gevolgd, en zorg ervoor dat mijn niveaus altijd op het normale bereik liggen".

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws