Anti-Homo: ‘Khabib moet zijn land zuiver houden’ – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Anti-Homo: ‘Khabib moet zijn land zuiver houden’

Anti-Homo: ‘Khabib moet zijn land zuiver houden’

Khabib Nurmagomedov, de voormalige UFC-lichtgewicht kampioen zal veel steun krijgen als hij besluit in te gaan op de oproep om minister van Cultuur in Dagestan te worden. Afgevaardigde van de Doema, Vitaly Milonov onthulde dat hij zou stemmen voor Nurmagomedov om een ​​sleutelrol te spelen in het ministerie.

De Russische politicus steunt de oproep van een rapper Vasily Vakulenko om Khabib minister van Cultuur in Dagestan te maken vanwege de conservatieve opvattingen van de vechter. Zo zou de vechter mee kunnen werken om het land homo vrij te houden, onder andere op tv en in de media.

,,Ik weet niet wat voor soort minister van Cultuur van Dagestan Khabib kan blijken te zijn, maar hij kan bijvoorbeeld worden opgenomen bij de deskundigen van het ministerie van Cultuur, zodat hij geen enkele vorm van homoseksualiteit op de schermen toestaat”, Zei Milonov.

Dictator

Dat de opvattingen niet van deze tijd zijn en uiterst discriminerend kan de politicus weinig schelen. Homofobie is het land niet vreemd, mede door de invloed van Tsjetsjenië en diens dictator, Ramzan Kadyrov. Lange tijd verbleef Khabib in de gunst van Kadyrov, maar lijkt aan de kant gezet en vervangen door Khamzat Chimaev.

Ondanks het aanbod blijft Khabib vrijblijvend over een politieke carrière na zijn pensionering. In 2018 kreeg Nurmagomedov naar verluidt al eens een baan aangeboden als assistent van Vladimir Vasilyev, het hoofd van de Republiek Dagestan.

Bekijk ook

Conor McGregor uitgedaagd voor wedstrijd door bokskampioen

Julio Cesar Chavez Jr, moet de boksring nog in dit weekend tegen UFC-legende Anderson Silva, ...

Ex-Glory Kickbokser Robbie Hageman maakt rentree: ‘Hersentumor kreeg mij niet klein’

Robbie Hageman werd twee en een half jaar geleden getroffen door een hersentumor,

UFC’s ‘Baddest Motherfucker’ Jorge Masvidal: ‘Ik kom iemand afmaken’

Jorge Masvidal, de UFC Baddest Motherfucker titelhouder wil in de tweede helft van 2021 terugkeren naar de UFC-Octagon.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page