Anthony Joshua bevestigt: Tyson Fury gevecht gaat er komen informele gesprekken gaande! - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Anthony Joshua bevestigt: Tyson Fury gevecht gaat er komen informele gesprekken gaande!

Anthony Joshua bevestigt: Tyson Fury gevecht gaat er komen informele gesprekken gaande!

Anthony Joshua ziet in 2018 een gevecht tegen Tyson Fury in een Brits onderonsje tussen twee van de beste zwaargewichten ter wereld.

Fury is een voormalige WBA, IBF en WBO wereld zwaargewicht kampioen, die Wladimir Klitschko versloeg op punten in november 2015. Echter, hij heeft kort daarna de de boel een beetje laten varen, en kreeg te maken met een depressie en cocaïne, en heeft sindsdien niet gevochten. Fury heeft herhaaldelijk op sociale media gezegd niet meer te vechten, maar nu zegt hij dat hij terugkomt naar de ring, waarin hij in 2018 “drie grote gevechten” wenst te hebben.

Anthony Joshua bevestigt: Tyson Fury gevecht zal er komen, informele gesprekken gaande!

De 29-jarige is van mening dat Joshua een simpele strijd zou zijn voor hem om te winnen, ondanks het feit dat geen van zijn 19 tegenstanders tot nu toe het tot de laatste klok hebben gehaald. Joshua zal naar verwachting 20-0 tegen het einde van het jaar zijn, met een titel verdediging tegen Carlos Takam op 28 oktober, die hem geen problemen zal veroorzaken.

Een van de belangrijkste gevechten voor Anthony Joshua

En de Brit lijkt meer dan gelukkig om Fury aan te pakken, een gevecht die zou worden gezien als een van de belangrijkste gevechten voor zijn nalatenschap. ‘We spreken, man’, vertelde Joshua  tegen TalkSPORT. ‘Niet zoals praten’ van wat is er aan de hand van maat, ‘het is’ ik ga je uitdagen, vertrouw me’.

‘Ik hben erin geslaagd om hem te contacteren. Hij is erin geslaagd om mij te contacteren, en alles wat je waarschijnlijk ziet op sociale media is hetzelfde dat achter de schermen gebeurt. “Ik kijk ernaar uit om hem terug te halen naar de ring, en wat meer stof in de storm toe te voegen, omdat hij talentvol is, hij is een goede vechter.”

Fury zonder vergunning van de Britse Boxing Board

Op dit moment is Fury zonder vergunning van de Britse Boxing Board of Control terwijl zij zijn beweerde drugsgebruik onderzoeken. De zitting is herhaaldelijk vertraagd doordat de familie Fury, en nauwe vrienden zoals WBO middengewicht Billy Joe Saunders zeggen dat er een vuil spel wordt gespeeld. De BBBoC zegt echter dat ze wachten op een aantal rapporten om hun uitspraak te voltooien en dat Joshua zich meer bezighoudt met zijn tactische benadering van een gevecht tegen Fury.

Joshua voegde eraan toe: “Hij is niet zoals de kampioenen die we kennen, de Mike Tyson-boom-boom-boom hoofdbeweging. Hij is een ander dier, een ander ras, groot, walgelijk, dus ik denk dat de manier om Tyson Fury te verslaan is als een Mike Tyson stijl, maar je hebt veel energie nodig en je moet fit en sterk zijn.

“Want als hij niet met je gaat spelen, denk ik dat boksen tegen hem het zelfde is als een boom omhakken, het kost tijd, maar wat hij ook doet, blijf boksen, blijf hakken, mensen worden ontmoedigd en daarna na zes rondes, zeven rondes, acht ronden personen die de moed verliezen.

‘Maar je moet die kracht hebben, die mentale kracht om door te gaan, en ik denk dat 12 ronden in een ring met iemand moet lukken, die ik al heel lang in mijn vizier heb!

Bekijk ook

'Badr moet nu eens blijven staan!' Bonjasky over partij tegen Overeem

‘Badr moet nu eens blijven staan!’ Bonjasky over partij tegen Overeem

Ik snap dat hij wil entertainen

'Reteslecht'! Anthony Joshua is geen boksmachine koning

‘Reteslecht’! Anthony Joshua sloopt boksmachine (video)

Boksicoon Joshua sloeg een DAZN-boksmachine kapot

Vechtlegende Fedor snapt dienstweigeraars niet! 'Vechten in Oekraïne, niet zeuren'

Vechtlegende Fedor snapt dienstweigeraars niet! ‘Vechten in Oekraïne, niet zeuren’

De Bellator zwaargewicht vechter heeft een warme relatie met de Russische President Poetin

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page