Annulering jeugd demodag door nieuwe vechtsport regels! Nieuws
Nieuws

Annulering jeugd demodag door nieuwe vechtsport regels!

Annulering jeugd demodag door nieuwe vechtsport regels!

De Vechtsport Autoriteit kondigde onlangs haar nieuwe regels aan.

Op de redactie werden wij attent gemaakt op het feit dat de nieuwe regels zoals aangekondigd door de Vechtsport Autoriteit reeds voelbaar zijn in de praktijk. Geplande activiteiten en events waar jeugdige vechters bij betrokken zijn, worden geannuleerd of in een andere vorm gegoten door de organisatoren.

Annulering jeugd demodag door nieuwe vechtsport regels!

Demo dag geannuleerd

Zo kondigde Total Training Center vandaag via Facebook aan dat de geplande demodag van 27 januari voorgaande aan het TTC Talenten Gala, van 28 januari 2018 geen doorgang zal vinden. Op Facebook is te lezen;

"AANKONDIGING! Vanwege de nieuwe regels voor 2018, moeten we helaas onze demodag van 27januari cancelen. Ook 28 januari mogen de kids onder de 10 jaar niet meedoen. Hou hier rekening mee".

"Maar, speciaal voor de jeugd geven we een extra super leuk gala! Met extra grote bekers, lichtshow, opkomstmuziek, maken we er weer een onvergetelijke dag van! Meld je wel vandaag aan, dan kunnen we de gyms van vandaag alle kinderen proberen te laten vechten. Alle leeftijden tot 16 jaar".

Petitie tegen de nieuwe regels

Onlangs is er een online petitie gestart tegen de aangekondigde regels (klik hier), zoals verwacht, en te zien was aan de reacties vooral op social media, veroorzaken de nieuwe regels nogal wat opschudding onder zowel voor als tegenstanders.

Veiligheid en gezondheid boven alles

De Vechtsport Autoriteit staat vooral veiligheid en gezondheid voor in de vechtsport, daar zijn de regels ook voor ingesteld. Vooral de jeugd wil men beschermen tegen letsel wat op latere leeftijd of eerder veel ongemak kan veroorzaken. En zoals altijd met het instellen van regels, zijn er voor en tegenstanders. Voor alles is iets te zeggen, maar laten wij er vooral naar streven de vechtsport leuk en aantrekkelijk te houden zeker voor de jeugd.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws