Anicka van Emden stelt zich kandidaat voor IJF atletencommissie Nieuws
Nieuws

Anicka van Emden stelt zich kandidaat voor IJF atletencommissie

Anicka van Emden stelt zich kandidaat voor IJF atletencommissie

Goed nieuws voor de internationale judofederatie (IJF), Anicka van Emden heeft zich gemeld als kandidaat voor de atletencommissie.

Anicka van Emden stelt zich kandidaat voor IJF atletencommissie

Anicka van Emden heeft zich kandidaat gesteld voor de atletencommissie van de internationale judofederatie (IJF). De winnares van Olympisch brons is tien jaar lang actief geweest als topjudoka in de IJF World Tour, EK’s en WK’s. Van Emden is sinds 2014 voorzitter van de atletencommissie van Judo Bond Nederland en sinds begin dit jaar lid van de atletencommissie van NOC*NSF.

Ik ben gemotiveerd om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van judo

“Ik vind het belangrijk dat er een verbinding is tussen de atleten en het uitvoerend comité van de IJF, zodat de stem van de atleten wordt gehoord,” licht Van Emden haar kandidatuur toe. “Ik ben gemotiveerd om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van judo over de hele wereld en op die manier alle beoefenaars te vertegenwoordigen.”

Wereldkampioenschappen in Boedapest

In totaal hebben zeventien atleten zich kandidaat gesteld, die minimaal hebben deelgenomen aan de Olympische Spelen of wereldkampioenschappen senioren. Ieder continent dient vertegenwoordigd te zijn in de commissie. De verkiezing over de toetreding van nieuwe leden vindt plaats tijdens de wereldkampioenschappen in Boedapest. In de huidige atletencommissie zitten onder anderen meervoudig Olympische kampioenen Teddy Riner (FRA) en Kayla Harrison (USA).

Bron: Judo Bon Nederland

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws