Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Amsterdams trots Yousri Belgaroui: ‘Ik kom terug en harder dan ooit’

Amsterdams trots Yousri Belgaroui: ‘Ik kom terug en harder dan ooit’

Yousri Belgaroui (James Law/GLORY)

Na een verwoestende eerste ronde knock-out verlies tefen kampioen Alex Pereira, is Yousri Belgaroui is klaar om zijn titelzoektocht te hervatten. De kickbokser maakt de eerste stap morgen (zaterdag) tijdens GLORY 60 in Lyon.

Belgaroui wordt geconfronteerd met Yassine Ahaggan uit Frankrijk in een middengewicht wedstrijd.

“Hij is een goede vechter uit Frankrijk”, zei Belgaroui over Ahaggan in een interview met het GLORY YouTube-kanaal. “Hij heeft daar zijn naam gemaakt en probeert nu internationaal te gaan. Hij is een echte Franse vechter. Ze trappen veel. ”

Knock-out

De niet succesvolle titeluitdaging tegen Pereira eindigde op een verwoestende manier voor Belgaroui. Laat in de eerste ronde kwamen beide vechters met een rechter stoot. Pereira’s stoot landde als eerste en Belgaroui stortte neer op het doek en landde plat op zijn rug.

Hij zat nog steeds op zijn knieën toen scheidsrechter Chris Wagner de telling van acht bereikte en de scheidsrechter het gevecht afbrak. Ondanks het feit dat hij op zo’n wrede manier heeft verloren, denkt de Tunesisch-Nederlandse vechter dat er misschien een zilveren randje aan het verlies zit.

Slecht

“Het was slecht voor me, weet je, omdat het ergste wat er kon gebeuren, gebeurde,” herinnerde hij zich. Maar ja, dat is het leven dat je kent, en ik moet nu weer omhoogklimmen. ”

“Maar ik kom nu terug. Heel snel en heel hard, en ik heb ervan geleerd, “zei hij. “Het was mijn eerste keer. Alle grote kampioenen hebben dit meegemaakt. Dit maakt het misschien tijd om klaar te staan ​​om de kampioen te worden. ”

Boksen

Verliezen door knock-out aan een voormalige bokser zoals Pereira inspireerde Belgaroui om zijn eigen boksen te verbeteren. Tijdens het trainingskamp voor het gevecht van zaterdag bracht de vechter tijd door in de Legends Boxing Gym in Londen.

“Boksen is een belangrijk onderdeel van kickboksen. In deze afgelopen jaren, nog meer weet je dat? En het is altijd goed om eraan te werken, waarom niet op de beste plek ter wereld? “zei hij.

“Dit is Oost-Londen. Ze hebben geweldige jongens om mee te sparren. Ik heb er veel van geleerd. ”

Kans

Belgaroui krijgt een kans om die lessen zaterdag tegen Ahaggan in te zetten. De vechter weet dat hij een indrukwekkende overwinning nodig heeft om sceptici tot zwijgen te brengen na het wrede verlies aan Pereira.

“Nou ja, in de eerste plaats moet ik laten zien dat ik de beste gerangschikte kickbokser voor de titel ben, “zei hij. “Na een verlies zak je een beetje naar beneden. Daarom vecht ik tegen een lagere gerangschikt vechter. ”

“En nu moet ik laten zien dat ik daar niet thuishoor. Ik moet het snel afmaken en terug de berg beklimmen. “

Met dank aan KickboxingZ

Bekijk ook

47-Jarige Bokslegende Oscar de La Hoya start comeback training

Oscar De La Hoya sluit zich aan bij de huidige trend van bokslegendes. Hij zegt ...

RAAR: Aantal GLORY Kickboksers weet niets van uitleg brief

Afgelopen zaterdag kwam er een brief naar buiten die door GLORY Kickboxing naar vechters gestuurd ...

UFC 251: Kamaru Usman vs Jorge Masvidal mag je niet missen

Zaterdagnacht 11 juli staat er een topgevecht het programma bij de UFC. Kamaru Usman treft ...