Home / Nieuws / Amerika’s grootste krant roept op tot boycot van Bokskampioen Floyd Mayweather

Amerika’s grootste krant roept op tot boycot van Bokskampioen Floyd Mayweather

Dat Floyd Mayweather miljoenen heeft verdiend met boksen is geen geheim. Echter lijkt dit tegen het zere been van de grootste krant in Amerika, USA Today. Deze roept zelfs op tot een boycot van het aanstaande gevecht tussen Floyd Mayweather en Manny Pacquiao.

Met een geschatte oplage van 2.524.965 exemplaren per dag (Audit Bureau of Circulations), is USA Today de grootste verspreider van nieuws in papieren vorm,naast haar website. Dat betekent macht en een toppositie om mensen in het geweer te krijgen, daar maakt men graag gebruik van. En nu heeft de krant zijn pijlen gericht op meervoudig wereldkampioen boksen Floyd Mayweather.

In een artikel wat eerder deze maand verscheen legt men de lezers uit dat het geplande gevecht tussen Floyd Mayweather en Manny Pacquiao niets met boksen te maken heeft. Het zou eerder gaan om de zakken van beide heren te vullen.

Geldgevecht

In Nederland kennen wij Floyd Mayweather onder andere van zijn bokswedstrijd tegen MMA-grootheid en luis in de pels van velen, Conor Mcgregor. Met dat gevecht werden tientallen miljoenen verdiend en werd dan ook aangeduid als “the money fight”.  Een mooi aanvulling op de alreeds diep gevulde spaarpot van Mayweather destijds.

Het steekt USA Today dat het hele boksen aan de kant wordt geschoven voor de miljoenen die lonken, men vindt dan ook dat de fans voor de gek worden gehouden. Maar trappen deze er niet zelf in? Zou u naar een geld gevecht gaan?

Lees hier het artikel van USA Today

Bekijk ook

MMA Nieuws: UFC sluit ‘miljoenen’ deal met Cannabis producent

De Amerikaanse MMA-vechtsport organisatie UFC, heeft een 'exclusief, meerjarig, multi-miljoen dollar deal gesloten met Aurora Cannabis Inc.

UFC nieuws: Conor McGregor loopt flinke blessure op

Er is de laatste tijd veel gesproken over de mogelijke terugkeer van Conor McGregor.

Ramadan: Kickboks scholen zetten ’s nachts deuren open

Voor de moslim gemeenschap is de ramadan al weer even ingegaan, voor de top sporters onder hen betekent dit aanpassen om op peil te blijven.

REGIO NIEUWS UITGELICHT