Home / Nieuws / Amerika’s grootste krant roept op tot boycot van Bokskampioen Floyd Mayweather

Amerika’s grootste krant roept op tot boycot van Bokskampioen Floyd Mayweather

Dat Floyd Mayweather miljoenen heeft verdiend met boksen is geen geheim. Echter lijkt dit tegen het zere been van de grootste krant in Amerika, USA Today. Deze roept zelfs op tot een boycot van het aanstaande gevecht tussen Floyd Mayweather en Manny Pacquiao.

Met een geschatte oplage van 2.524.965 exemplaren per dag (Audit Bureau of Circulations), is USA Today de grootste verspreider van nieuws in papieren vorm,naast haar website. Dat betekent macht en een toppositie om mensen in het geweer te krijgen, daar maakt men graag gebruik van. En nu heeft de krant zijn pijlen gericht op meervoudig wereldkampioen boksen Floyd Mayweather.

In een artikel wat eerder deze maand verscheen legt men de lezers uit dat het geplande gevecht tussen Floyd Mayweather en Manny Pacquiao niets met boksen te maken heeft. Het zou eerder gaan om de zakken van beide heren te vullen.

Geldgevecht

In Nederland kennen wij Floyd Mayweather onder andere van zijn bokswedstrijd tegen MMA-grootheid en luis in de pels van velen, Conor Mcgregor. Met dat gevecht werden tientallen miljoenen verdiend en werd dan ook aangeduid als “the money fight”.  Een mooi aanvulling op de alreeds diep gevulde spaarpot van Mayweather destijds.

Het steekt USA Today dat het hele boksen aan de kant wordt geschoven voor de miljoenen die lonken, men vindt dan ook dat de fans voor de gek worden gehouden. Maar trappen deze er niet zelf in? Zou u naar een geld gevecht gaan?

Lees hier het artikel van USA Today

Bekijk ook

VIDEO: Lastig ventje valt bokslegende Mike Tyson lastig

Bokslegende Mike Tyson wilde wat aandacht besteden aan zijn fans en bezocht het beroemde Venice ...

BRIEF: GLORY Kickboxing stelt vechters gerust ‘alles komt goed’

Pierre Andurand (L) en Scott Rudmann (R) Foto GLORY Na een lange stilte laat GLORY ...

Top MMA vechter ronselt GLORY vechters voor ONE Championship

Zwaargewicht MMA-vechter Arjan Bhullar probeert Glory kickboksers te rekruteren voor ONE Championship. Arjan Bhullar, die ...