Amanda Ribas 2 jaar geschorst voordat zij UFC debuut maakt Nieuws
Nieuws

Amanda Ribas 2 jaar geschorst voordat zij UFC debuut maakt

Amanda Ribas 2 jaar geschorst voordat zij UFC debuut maakt

Geschorst worden voordat je een debuut maakt in de UFC dit overwam Amanda Ribas

Ribas is voor 2 jaar geschorst door USADA voordat nog voordat zij haar UFC debuut maakt. Amanda Ribas kreeg vorig jaar niet eens de kans om haar UFC-debuut te maken voordat ze zich terugtrok uit de finale van "The Ultimate Fighter" vanwege een dopingovertreding van USADA. Ribas (6-1 MMA, 0-0 UFC), 24 jaar oud, accepteerde een schorsing van twee jaar door UFC anti-doping partner USADA.

The Ultimate Fighter finale niet gehaald door doping affaire

De test die Ribas had ingezonden werd uitgevoerd op 7 juni 2017, wat resulteerde in haar verwijdering uit de finalekaart "The Ultimate Fighter" een maand later in Las Vegas. De schorsing van twee jaar van Ribas is met terugwerkende kracht tot de datum van haar test op 7 juni 2017, wat betekent dat ze in aanmerking komt voor actie op 7 juni 2019.

Ribas nog steeds op de lijst van actieve vechters

De drugtest van Ribas valt ook onder de jurisdictie van de Nevada State Athletic Commission, die afzonderlijke sancties of boetes kan opleggen voor de mislukte drugstest. Hoewel Ribas nooit haar UFC-debuut maakte, staat ze nog steeds op de lijst van actieve vechters, wat betekent dat ze nog steeds het hele jaar door getest wordt door USADA, zelfs terwijl zij geschorst is.

Ribas niet geslaagd voor een test buiten competitie

In een persbericht kondigde USADA aan dat Ribas niet geslaagd was voor een test buiten competitie op ostarine, een selectieve androgeenreceptormodulator (SARM) die het hele jaar door verboden is. Ribas ontkende het nemen van performance-enhancers nadat de UFC haar potentiële anti-dopingovertreding had aangekondigd, waardoor haar debuut tegen Juliana Lima (9-4 MMA, 3-3 UFC) op 7 juli bij de T-Mobile Arena in Las Vegas werd geannuleerd.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws