Alistair Overeem wint van Fabricio Werdum op UFC 213 - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Alistair Overeem wint van Fabricio Werdum op UFC 213

Alistair Overeem wint van Fabricio Werdum op UFC 213

UFC 213 resultaten; Alistair Overeem wint van Fabricio Werdum door meerderheidsbeslissing jury

Alistair Overeem pakte zaterdagavond op UFC 213 (Las Vegas) de overwinning op Fabricio Werdum, dit gebeurde op meerderheidsbeslissing van de jury. Overeem deelde flinke klappen uit in de eerste twee ronden van zijn UFC 213 co-hoofd gevecht tegen Fabricio Werdum in de  T-Mobile Arena, die hem twee van de drie scores op de jury kaarten opleverde. Overeem pakte de overwinning op zijn langdurige vijand via de meerderheidsbeslissing, twee 29-28sen een 28-28.

UFC 13 Alistair Overeem wint van Fabricio Werdum
Foto: Alistair Overeem Twitter

Gemiste kansen Werdum

Werdum kwam uit zijn hoek plaatste en miste een lopende knie om de strijd te beginnen, en vervolgens kwamen zaken in een vreemd patroon terecht. Overeem scheen bijna te proberen Werdum mee te voeren in zijn tactiek en domineerde het gevecht. Werdum heeft af en toe geprobeerd het initiatief over te nemen maar zonder resultaat. Overeem had de grootste controle over de ronde, toen hij Werdum met een rechterhand aanviel en uit balans bracht. De vechters waren geïrriteerd na het eindsignaal van de ronde, waarop ze de scheidsrechter aangaven dat hij ze had moeten scheiden.

In de tweede ronde heeft Overeem een aantal harde klappen uitgedeeld. Werdum wilde de stijd proberen op de grond te beslissen, maar Overeem’s stand was zodanig dat Werdum niet eens dicht bij een poging kwam.

Heftige derde ronde

In de derde ronde werd het gevecht heftig. Het lukte Werdum om Overeem met een rechter worp op de grond te krijgen, en ging vervolgens voor een guillotine klem, maar Overeem lukte het deze te ontkomen. Werdum liet dit niet op zich zitten, en kwam met een rechter stoot naar de kaak van Overeem, en ging daarna weer voor een poging naar de grond.

Werdum schreef het eerste gevecht tussen de twee op zijn naam in 2006, waar Overeem in de tweede ronde werd verslagen. Overeem won vijf jaar later de rematch via Strikeforce. Overeem verbeterde naar 43-15 (1 NC) voor zijn tweede winst.

UFC 213 resultaten; Alistair Overeem wint van Fabricio Werdum door meerderheidsbeslissing jury

Bekijk ook

Handhavers geklapt op strand! 'Scheveningen is beter'

Handhavers geklapt op strand! ‘Scheveningen beter’ (video)

Handhavers worden vaak niet voor vol aangezien en als Playmobiel politie bestempelt.

'3 ronden keihard vechten!' Ben Saddik over gevecht met Adegbuyi op Glory 81

‘3 ronden keihard vechten!’ Ben Saddik over gevecht met Adegbuyi op Glory 81

In Dusseldorf kunnen de fans 3 ronden oorlog verwachten.

Glory Kickbokser Luis Tavares geschorst voor onbepaalde tijd

Glory Kickbokser Luis Tavares geschorst voor onbepaalde tijd

Luis Tavares is voor onbepaalde tijd geschorst

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page