'Al die wijven gesloopt!' Transgender MMA-vechter schept op Nieuws
Nieuws

'Al die wijven gesloopt!' Transgender MMA-vechter schept op

'Al die wijven gesloopt!' Transgender MMA-vechter schept op

Fallon Fox, voormalig MMA-vechter schepte op sociale media op over "het record houden" voor het slaan van TERFS. Ter verduidelijking: TERF is een acroniem dat staat voor trans-exclusionary radical feminist, (radicaal) feministen die trans vrouwen niet beschouwen als vrouwen.

Als eerste openlijk transgender MMA-vechter heeft Fox het tot haar plicht gemaakt om de wereld te informeren over transgender rechten. Haar sociale media staan ​​vol met gegevens en persoonlijke meningen die anti-trans-agenda's weerleggen.

Je bent een man

En onlangs ging Fox naar haar Twitter-account om te pochen over de nummer één plek in het verslaan van TERFS. ,,Drie keer heb ik een TERF in het gezicht geslagen. Ik denk dat ik het record heb. Ik ben de meest gewaardeerde transgender persoon op aarde", schreef Fox.

Fox' laatste gevecht in 2014 tegen Tamikka Brents, kwam zwaar onder vuur te liggen. Brents liep enkele verwondingen aan het hoofd op, waaronder gebroken orbitale oogkassen. Dit laaide destijds de discussie op dat transgenders niet tegen vrouwen zouden mogen vechten, omdat deze in de basis man zijn.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws