Akhmat verovert de Vechtsport wereld! Nieuws
Nieuws

Akhmat verovert de Vechtsport wereld!

Akhmat verovert de Vechtsport wereld!

Ramzan Kadyrov van groeiende betekenis voor de MMA vechtsport!

In de afgelopen maanden is de invloed van Ramzan Kadyrov op gemengde vechtsporten een onderwerp van groeiende betekenis in het landschap van de sport. Mainstream outlets zijn begonnen met het onderzoeken van de strategische belangstelling van de Tsjetsjeense leider in sport, waaronder een MMA-promotie die drie huidige UFC-vechters heeft geproduceerd. Vandaag zaterdag 2 september zal de finale van Kadyrov's huidige oogst van UFC-vechters zijn promotie debuut in Rotterdam maken.

Akhmat verovert de Vechtsport wereld!

Vechten voor zeven verschillende vechtsport organisaties

Voorafgaand aan de toenemende gebeurtenissen en event van gemengde vechtsporten in Rusland in de afgelopen jaren, waren er weinig plaatsen voor aankomende vechters om ervaring op te doen. Afgezien van M-1 Global en Pro FC, stond er geen andere promotie voor consistente gebeurtenissen voor tot enige significante dekking tot 2013. Abdul-Kerim Edilov, bijvoorbeeld die in 2010 debuteerde, was een van de vechters die in de eerste drie jaar in zijn carriere, voor zeven verschillende vechtsport organisaties vocht.

Groot talent verdiend het om erkend te worden

Toen de 25-jarige lichtzwaargewicht in april 2010 een 6-4 record verzamelde tussen zijn debuut en zijn meest recente verlies in april 2013, kwam er een merkbare verschuiving opgang toen hij begon te vechten in zijn thuishaven Grozny, in Tsjetsjenië. Beginnend met het Cage Warriors 58-evenement in augustus 2013, bracht Edilov een 9 achtereenvolgende winst op. En werd later met de hulp van Ramzan Kadyrov een van de meest herkenbare gezichten in zijn geboorteland.

Edilov kwam in maart 2015 op het inaugurale Akhmat MMA-evenement (WFCA 1), waar hij in minder dan drie minuten tijdens de avond's hoofdgevecht, Tiago Monaco Tosato in de loop van de avond versloeg. Hij werd beloond met een omhelzing van Kadyrov, die de ring betrad vergezeld van zijn drie zonen en kickboks grootheid Badr Hari. Meer erkenning kan je niet krijgen als vechtsporter.

Ramzan Kadyrov grote leider met inzicht en hart voor de sport

Niet alleen in Tsjetsjenië maar ook in andere landen wordt Ramzan Kadyrov gezien als een groot leider, met hart voor sport, en een voorbeeld zoals het ook kan. Als een regeringsleider, president etc. achter de sporten staat kan er veel bewerkstelligd worden. In sommige landen wordt er erg kneuterig omgegaan met sport en zeker met vechtsporten die vaak in het verdom hoekje zitten, of gestigmatiseerd worden. Men kan een voorbeeld nemen aan Akhmat, Ramzan Kadyrov en hoe men in Tsjetsjenië met sport in het algemeen omgaat.

Klik hier om Abdul-Kerim Edilov in actie te zien!

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws