Home / Nieuws / Aikido zwarte bander test zichzelf tegen een pro MMA-vechter

Aikido zwarte bander test zichzelf tegen een pro MMA-vechter

Aikido zwarte bander test zichzelf tegen een pro MMA-vechter, hoe zal dit aflopen?

Terug in de vroege jaren negentig werd het Ultimate Fighting Championship oorspronkelijk bedacht met een vraag in gedachten; Welke vechtsports stijl is superieure in een gevecht zonder regels? Zou het Karate, worstelen, boksen, Sumo, Braziliaanse Jiu Jitsu, Kung Fu etc. zijn?

Snel vooruit naar de hedendaagse kruisbestuiving tussen disciplines in de norm waar gemengde vechtsporten (MMA) op zichzelf een stijl geworden, maar nu is de vraag: ‘Wie zou in een gevecht tussen een traditionele krijgskunstenaar en een gemengde vechtsporter winnen?

Bijvoorbeeld, de krijgskunst Aikido is typisch afgeschreven als niet effectief tegen een MMA-vechter, hoewel de Aikido-kant zal zeggen dat hun stijl een zelfverdedigingskunst is en niet voor sport is ontworpen. Maar is er meer aan de hand?

In de volgende video gaat 2e Dan Aikido Blackbelt Rokas Leonavicius naar een MMA-sportschool om de claims te onderzoeken en testte zijn stijl eerstehand tegen de Litouwse MMA-vechter Tadas Aleksanonis (5-6) in een reeks vriendelijke sparringsessies.

Hoe gaat het Aikido af, check de onderstaande resultaten

Aikido is een moderne Japanse krijgskunst die door Morihei Ueshiba is ontwikkeld als een synthese van zijn krijgsstudies, filosofie en religieuze overtuigingen. Aikido wordt vaak vertaald als “de manier van verenigen (met) leven energie” of als “de weg van harmonieuze geest”. Ueshiba’s doel was om een ​​kunst te creëren die beoefenaars zouden kunnen gebruiken om zichzelf te verdedigen terwijl ze hun aanvaller ook beschermen tegen letsel.

Aikido komt voornamelijk uit de krijgskunst van Daitō-ryū Aiki-jūjutsu, maar begon af te wijken van het in de late jaren 1920, mede door Ueshiba’s betrokkenheid bij de Ōmoto-kyō religie. Ueshiba’s vroege studentendocumenten hebben de term aiki-jūjuts. [Bron: Wiki]

Bekijk ook

HEFTIG: Taekwondo broers beschuldigd van seksueel misbruik

Olympische taekwondo kampioen

Onvrede bij sporters en ouders Nederlandse Karateselectie KBN

Dat bij de Nationale Selectie en met name Cadetten

🎥 | JUST BEAT IT: Michael Jackson Moonwalked worstelaars knock-out

Wat had popidool Michael Jackson met vechtsporten?