AIBA lanceert het nieuwe programma Diversity in Boxing – Vechtsport Info
Home / Nieuws / AIBA lanceert het nieuwe programma Diversity in Boxing

AIBA lanceert het nieuwe programma Diversity in Boxing

De International Boxing Association (AIBA) heeft een nieuw programma Diversity in Boxing gelanceerd voor al haar 203 nationale federaties. Het nieuwe programma zal de eerste zijn in een reeks initiatieven die de komende maanden na het buitengewone AIBA-congres eerder dit jaar zullen worden gepresenteerd.

Elk jaar 1 miljoen Zwitserse franken

Het Diversity in Boxing-programma wordt gefinancierd door een AIBA-sponsor en zal elk jaar 1 miljoen Zwitserse franken beschikbaar stellen voor het gebruik van AIBA’s nationale federaties in verschillende projecten via de AIBA-confederaties. Voor het eerste jaar, om een ​​effectieve start te verzekeren, zal deze ondersteuning verder worden verhoogd tot 1,2 miljoen Zwitserse franken.

AIBA lanceert het nieuwe programma Diversity in Boxing
Foto: Flickr

Vanaf april kunnen alle National Boxing Federations financiering aanvragen door de aanvragen in te dienen bij de AIBA Confederation, die de uiteindelijke beslissingen om de aanvragen te accepteren zal beoordelen en nemen. Het programma zal voornamelijk initiatieven steunen die zijn gericht op goed bestuur en het programma voor ethische organisatie van organisaties in de nationale federaties, evenals op boks- initiatieven voor jongeren en vrouwen. Alle financiële steun zal nauwlettend worden gevolgd door AIBA met volledige openbaarmaking van alle toewijzingen in combinatie met gedetailleerde rapportagesystemen.

Gafur Rahimov, interim-president van AIBA zei:

“Op ons buitengewoon congres in januari hoorden we een roep om verandering van vrijwel al onze nationale federaties, dringende en radicale veranderingen. Mijn collega’s in het uitvoerend comité en ik hebben goed geluisterd en besloten snel en krachtig vooruitgang te boeken met aandacht voor zaken als goed bestuur, bedrijfsethiek en diversiteit.

Het Diversity in Boxing-programma is daarom slechts de eerste van een reeks initiatieven die de komende maanden zullen worden gelanceerd, en net als de andere nieuwe programma’s die we zullen presenteren, zal het nog vele jaren blijven draaien.

AIBA moet op veel fronten dringend verbeteren

Ik ben me er volledig van bewust dat de AIBA op veel fronten dringend moet verbeteren, en alle nationale federaties van de AIBA kunnen er zeker van zijn dat mijn collega’s en ik volledig inzetten op deze verbetering, in elk aspect van onze organisatie en onze sport. We hebben veel te doen en weinig tijd om het te doen, en dat is wanneer leiderschap moet presteren “.

De confederaties zijn van plan de aanvraagformulieren te verspreiden naar alle nationale federaties zodat ze kunnen worden toegepast. Zeker, de Confederaties zullen ook beschikbaar zijn om elke Nationale Federatie te helpen en te begeleiden om de maximale voordelen van dit nieuwe initiatief te halen vanaf april 2018.

Bekijk ook

🎥 Scheids foetsie: knock-out valt tijdens bizarre wedstrijd

De scheids was foetsie, maar dat weerhield Amanbaev en Dzhabrailov er niet van te vechten.

‘Ik zal zegevieren’: Anthony Joshua waarschuwt Tyson Fury

Anthony Joshua heeft zijn landgenoot verteld dathij zich nergens kan verstoppen

McGregor’s manager gaat los op Poirier: ‘Wat een laffe zet’

De woordenstrijd tussen Dustin Poirier en Conor McGregor over donatie geld heeft zich uitgebreid tot de manager van McGregor

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page