Afghaanse Bruce Lee; ik wil de film van mijn idool afmaken Nieuws
Nieuws

Afghaanse Bruce Lee; ik wil de film van mijn idool afmaken

Afghaanse Bruce Lee; ik wil de film van mijn idool afmaken

De 'Afghaanse Bruce Lee' die de onvoltooide film van zijn idool af wil afmaken

'Bruce Hazara', een lid van de Afghaanse Hazara gemeenschap, draagt ​​een opvallende gelijkenis met Bruce Lee.

Afghaanse Bruce Lee; ik wil de film van mijn idool afmaken

Omlijst door de dramatische achtergrond van Kabul's geruïneerde Darulaman paleis, showt Abbas Alizada kung fu stoten, trappen en spins, bekeken door een enthousiast jong publiek.
Gekleed in een wit vest, zwarte broek en lichte schoenen, ondanks de bittere Afghaanse winter, Alizada toont ​​een opvallende gelijkenis met zijn idool - legendarische martial arts filmster Bruce Lee.

Vechten met een glimlach

Alizada demonstreert zijn nunchuks aan de voorkant van de beschadigde muren van het voormalige koninklijke paleis, een suggestieve monument voor de 35 jaren van oorlog die Afghanistan hebben geteisterd. Dan verlaat hij de plek met een glimlach, een zonnebril op zijn neus, en kunnen zijn fans hem eindelijk ontmoeten, schudden zijn hand - en maken selfies met hem.

Bizarre gelijkenis met Bruce Lee

Hij is een lid van de Afghaanse Hazara-gemeenschap, een etnische groep met kenmerkende Centraal-Aziatische kenmerken die toe voegen aan zijn gelijkenis met Hong Kong ster Lee. Met meer dan 50.000 volgers op Twitter en 40.000 op Facebook, is Alizada inmiddels een beroemdheid in Afghanistan, plaatselijk bekend als "Bruce Hazara".

Hij is uitgegroeid tot een bekend gezicht op de lokale media en nu is hij droomt van Hollywood sterrendom.

"Toen ik acht jaar oud was zag ik de Bruce Lee-films, en ik was verslaafd," verteld hij in het kantoor van zijn broer in Kabul, zittend naast een traditionele "sandali" kachel voor de warmte. "Ik zei eens zal ik de Bruce Lee van Afghanistan zijn. Ik weet dat ik niet in de schoenen van Bruce Lee kan stappen, maar ik volg op zijn pad, "zei hij.

Alizada is de jongste van 10 kinderen en zijn oudere broers hebben zijn carrière op de voet gevolgd. Eén van hen, 25-jarige Ahmad Zia, werkt als zijn manager, coach en secretaris. "Ik ben erg hoopvol dat mijn broer een lid van Hollywood zal worden", zei Zia. Alizada droomt van het werken met Hong Kong martial arts filmster Jackie Chan - naar wie hij met respect verwijst als "de heer Jackie".

Afghaanse Bruce Lee; ik wil de film van mijn idool afmaken

Meer Hollywood idolen

Hij heeft meer actie sterren zoals "Rambo" - Sylvester Stallone - Chuck Norris en Jean-Claude Van Damme als idool. Maar zijn grootste ambitie is om "The Game of Death" te voltooien, de film die Lee aan het maken was toen hij stierf in 1973.

"Bruce heeft zijn laatste film niet kunnen afmaken, en voltooide maar de helft van de film. Mijn project is om deze film te voltooien, "zei Alizada. Hollywood of niet, Alizada is nu al de trots van de wijk in Kabul waar hij woont.

"Abbas is een held, hij is een superster voor ons," zei ingenieur Mohammad Ali Mokhtar. "Ons land wordt geconfronteerd met moeilijke problemen, zoals drugs, oorlog en veiligheid en ga zo maar door. We hopen dat Abbas de naam van ons land zal verhogen" op een positieve manier.

Videofragment JetLi.com

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws