Home / Nieuws / Aanklacht wegens mishandeling tegen Volkan Oezdemir ingetrokken

Aanklacht wegens mishandeling tegen Volkan Oezdemir ingetrokken

Goed nieuws voor Volkan Oezdemir, de aanklacht die tegen hem liep wegens mishandeling is vandaag ingetrokken, hij kan zich nu volledig focussen op zijn eerstkomende partij. De informatie werd bevestigd door woordvoerder Kristi Grimm van het kantoor van de openbare aanklager. De zaak is geseponeerd, wat betekent dat de officier van justitie niet langer de aanklacht zal vervolgen. Grimm zei dat de aanklacht is ingetrokken “vanwege een gebrek aan medewerking van het slachtoffer”.

Aanklacht kostte Oezdemir meerdere gevechten

De rechtszaak van Oezdemir zou maandag beginnen voor het misdrijf in de derde graad. In augustus 2017 werd hij beschuldigd van het slaan van een man in een bar in Fort Lauderdale. Volkan Oezdemir werd in november gearresteerd op aanklacht van het gebeuren. Toen Oezdemir voor het eerst werd aangeklaagd, moest hij zijn paspoort inleveren. Uiteindelijk kostte het hem waarschijnlijk twee mogelijke gevechten, onder andere Mauricio Rua, die hij ook zou treffen bij UFC Hamburg, Oezdemir werd uit dit gevecht gehaald wegens een aanstaande partij tegen Alexander Gustafsson. Een gevecht tegen “Shogun” werd ook uitgesteld na aanvankelijk aangekondigd te zijn voor mei in Chili.

Oezdemir tegen Alexander Gustafsson op UFC 227

Het goede nieuws is dus dat Oezdemir tegen Alexander Gustafsson zal vechten op UFC 227 op 4 augustus in Los Angeles.  Oezdemir, 28, vocht zijn laatste titelgevecht tegen Daniel Cormier bij UFC 220 afgelopen januari, met als gevolg een tweede-ronde verlies op TKO. Daarvoor won hij drie opeenvolgende keren om zijn UFC-carrière een snelle start te geven.

Bekijk ook

The Hague Grand Prix: Eerste Nederlandse Judoka's in de prijzen

The Hague Grand Prix: Eerste Nederlandse Judoka’s in de prijzen

Frank de Wit (-81 kg) en Sanne van Dijke (-70 kg) zijn de eerste Nederlandse ...

Debuut Nieky Holzken bij ONE Championship eindigt in knock-out winst

Na ruim 8 jaar stonden zij weer tegenover elkaar, Nieky Holzken en Cosmo Alexandre. Dit ...

VIDEO | Basketballer voert brute kickboks techiek uit op tegenstander

VIDEO | Basketballer voert brute kickboks techiek uit op tegenstander

De Toronto Raptors verloren afgelopen vrijdagavond tegen de Boston Celtics, Raptors Kyle Lowry kreeg een ...