8 JARIGE AMIRA TAHRI EUROPEES KAMPIOEN KAMPIOEN K1 - Vechtsport Info
Home / Nieuws / 8 JARIGE AMIRA TAHRI EUROPEES KAMPIOEN KAMPIOEN K1

8 JARIGE AMIRA TAHRI EUROPEES KAMPIOEN KAMPIOEN K1

AMIRA TAHRI (8 jr) FLIKT HET WEER EN WORDT EUROPEES KAMPIOEN -25KG TIJDENS K1 EUROPEAN CHAMPIONSHIP IN DUISBURG DUITSLAND

Zondag 18 februari 2018 werd Amira Tahri (8 jaar) die eind vorig jaar nog wereldkampioen    -24 en -26kg werd, Europees Kampioen -25 kilo tijdens K1 European Championship Germany. Haar eerste partij vocht zij tegen de sterke Franse Amber Cadré. De eerste ronde ging gelijk op maar in de tweede ronde zette Amira meer druk. Met een harde trap op de lever gaf ze haar tegenstandster 8 tellen. De Française wist hier niet van te herstellen. Amira won deze eerste partij dan ook op TKO.

8 JARIGE AMIRA TAHRI EUROPEES KAMPIOEN KAMPIOEN K1

Vol zelfvertrouwen begon Amira aan haar tweede partij tegen de Poolse Yeldrek Endrik.

Amira drukte goed naar voren en ronde bijna al haar combinaties af met een trap. Ze liet haar tegenstandster veel missen en counterde goed terug waardoor zij de partij naar zich toe wist te trekken. In de finale zette Amira alles op alles tegen haar sterke tegenstandster Mariëlle Oberbergen uit Zwitserland. Vanaf de eerste seconde zette ze veel druk en combineerde goed. Amira won dan ook overduidelijk op punten en werd daarmee de nieuwe Europees Kampioen -25kg.

Respect voor toewijding en motivatie

Op Instagram (@amiratahri2009) spreken veel mensen hun respect uit over de motivatie en toewijding van Amira. Acht jaar oud en zo verzot op haar sport dat ze geen training wil missen en het liefst alleen maar meer traint. Naast haar reguliere trainingen bij Aad Aldus van Sportcentrum Eagle Gym in Capelle aan den IJssel traint zij ook met regelmaat met haar vader in de gym, bij Hafid El Boustati  van Fightclub070 en recent nog bij met haar grote idool Anissa Haddaoui bij Mike’s Gym in Amsterdam. Thuis houdt Amira met regelmaat de pads op voor haar 3 jarige zus Inaya die al een ferme rechtse hoge trap in huis heeft. Dat belooft wat voor de toekomst!

Bekijk ook

Vechticoon Eddie Alvarez staat open voor UFC of Bellator

Vechticoon Eddie Alvarez staat open voor UFC of Bellator

Eddie 'The Underground King' Alvarez is niet meer in actie geweest

Proud Boy mept knuppelende Antifa onderuit! ‘Superheld?’ (video)

Tijdens een demonstratie werd een van

'Puur racisme!' Boksicoon Mayweather als een hond behandeld

‘Puur racisme!’ Boksicoon Mayweather als een hond behandeld

Floyd Mayweather heeft de klus geklaard

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page