'6 Russen gedood!' Boksicoon Klitschko knokt mee in Oekraïne Nieuws
Nieuws

'6 Russen gedood!' Boksicoon Klitschko knokt mee in Oekraïne

'6 Russen gedood!' Boksicoon Klitschko knokt mee in Oekraïne

Vitali Klitschko en diens broer Wladimir vechten in het leger van Oekraïne tegen de invasie door de Russen. Vitali zegt dat er 6 Russen zijn gedood in een gevecht waar hij bij was.

Bokslegende Klitschko en huidig burgemeester van Kiev, doet een huiveringwekkende bekentenis. De boksers die actief mee vecht in het Oekraïnse leger, zegt tijdens een patrouille op tegenstand te zijn gestuit. Daarbij zijn aan Russische zijde doden gevallen.

,,We hebben er gisteravond wat gedood, ik denk zes", zegt Klitschko tegen CNN. Russische troepen hebben Cherson in het zuiden ingenomen, terwijl de pogingen om de hoofdstad Kiev te verdedigen toenemen.

We knokken door

Vitali stopte met boksen in 2012 nadat hij 45 van zijn 47 gevechten had gewonnen, en kort daarna waagde hij zich in de wereld van de politiek. Tijdens een schitterende carrière behaalde hij grote overwinningen op mensen als Derek Chisora ​​en Shannon Briggs.

Andere Oekraïense boksers Oleksandr Usyk en Vasiliy Lomachenko hebben zich ook aangesloten bij de oorlogsinspanning, te midden van talloze gepassioneerde steunbetuigingen van de bredere sportwereld.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws