5-Jarige Aleia wint Jiu-Jitsu wereldtitel! 'Zit in de familie' (video) Nieuws
Nieuws

5-Jarige Aleia wint Jiu-Jitsu wereldtitel! 'Zit in de familie' (video)

5-Jarige Aleia wint Jiu-Jitsu wereldtitel! 'Zit in de familie' (video)

Aleia Aielle Aguilar, 5 jaar, won de Kids 1 Girls White Belt 16kg-B van het Abu Dhabi World Jiu-Jitsu Festival 2022 in de Verenigde Arabische Emiraten. En werd daarmee de jongste wereldkampioen jiu-jitsu.

Als dochter van de bekende vechter Alvin Aguilar, beschouwd als de grondlegger van de Filippijnse MMA zit de sport de kleine Aleia in het bloed. Dit zorgde ervoor dat zij de Braziliaanse Gabriela Vercosa versloeg. Voorafgaand aan het kampioenschap domineerde Aleia haar rivaal Maria El Halabi in de halve finale met een nette 6-0.

Ware droom

"Ik ben buitengewoon blij dat mijn dochtertje nu de jongste wereldkampioen is", zei Alvin, die ook de president en oprichter is van de oudste Filippijnse MMA-organisatie Universal Reality Combat Championship is.

Aleia's moeder Maybelline Masuda, een voormalig jiu- wereldkampioen jitsu in 2009 en gouden medaillewinnaar op de Asian Beach Games 2014, gelooft dat haar dochter met de sport is geboren: "Elke trainingsdag, wedstrijddag groeide ze op met jiu-jitsu in haar leven en het werd uiteindelijk haar droom om te vechten", zegt de trotse moeder.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws