300 Jaar oude vechtsport voor het eerst in Nederland - Vechtsport Info
Home / Nieuws / 300 Jaar oude vechtsport voor het eerst in Nederland

300 Jaar oude vechtsport voor het eerst in Nederland

straatgevecht ta win tsun300 Jaar oude vechtsport voor het eerst in Nederland. Sinds kort is de vecht stijl TA Wing Tsun in Nederland terug te vinden en wel in het Limburgse Venlo. Deze in o.a. razend populaire vechtsport is speciaal ontwikkeld voor straat gevechten. Het is een knalharde variant die wel wat wegheeft van het Jeet Kune do zoals geïntroduceerd door wijlen Bruce Lee.

Maar de evolutie staat niet stil en meer en meer worden er nieuwe vecht stijlen ontwikkeld die allemaal hun eigen technieken hebben. Wij kwamen toevallig achter het feit dat TA Wing Tsun in Nederland in Nederland is neergestreken en gingen op onderzoek uit.

300 Jaar oude vechtsport verovert Nederland

Er zijn wereldwijd gevecht systemen die voort zijn gekomen uit diverse stijlen, zo heb je het Israëlische Krav Maga wat door de Israëlische strijdkrachten ontwikkeld is. Daarnaast is er een keiharde Russische variant genaamd systema wat onder andere beoefend werd door de speciale troepen uit Rusland de spetsnaz. Deze stijlen zijn tegenwoordig ook in Nederland aanwezig en te beoefenen.

Maar even terug naar TA Wing Tsun dit is een zelfverdedigingskunst die ontwikkeld is voor op straat. In een echt gevecht op straat is de tegenstander onbekend en zijn zijn aanvallen onvoorspelbaar.

TA WingTsun onderscheid zich zo van andere zelfverdedigingssporten

Daar verschillende gevechtsport allemaal hun eigen specifieke regels hebben, zoals dat: de sporters qua gewicht aan elkaar gelijk moeten zijn, er beschemers zoals handschoenen worden gebruikt, de tegenstander van te voren bekend is en er een specifieke strategie kan worden ingezet, de aanwezigheid van EHBO tijdens wedstrijden de aanwezigheid van scheidsrechters, een tijdslimiet en regels zoals het feit dat de verliezer elk moment de wedstrijd mag opgeven, zorgen ervoor dat deze sporten, hoe zwaar en spectaculair ze ook zijn, behoren tot de ringsporten.

Straatgevecht

Maar bij een straatgevecht telt dit allemaal niet. U heeft niet de kans om de persoon tegenover u uit te kiezen. De sport waarmee u zichzelf op straat voor 100% kunt verdedigen is TA WingTsun. Voor meer informatie over deze vechtstijl kun je terecht bij de TA Wing Tsun Fight School Venlo.

Witherenstraat 1 5921 GA Venlo
Tel: 06 85 04 98 50 of +49 15161421561

Bekijk ook

Kazach krijgt 2 man knock-out tijdens oneerlijke MMA-wedstrijd

Kazach krijgt 2 man knock-out tijdens oneerlijke MMA-wedstrijd (video)

We zijn het inmiddels gewend de bizarre gevechten uit Rusland

Glory kampioen ‘Petch’ kansloos tegen oud-rivaal in beladen wedstrijd

Petchpanomrung de Glory Kickboxing vedergewicht kampioen leed vandaag een nederlaag tegen oud-rivaal Chujaroen Dabransarakham

Sexy Valerie ‘klaar’ met MMA-vechten! Stapt over naar show worstelen

Valerie Loureda tekent een dik contract bij WWE en zegt klaar te zijn met MMA-vechten. De mooi en vooral door velen gezien als sexy vechter maakte gisteren emotioneel haar besluit bekend.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page