300 Jaar oude vechtsport voor het eerst in Nederland Nieuws
Nieuws

300 Jaar oude vechtsport voor het eerst in Nederland

300 Jaar oude vechtsport voor het eerst in Nederland
300 Jaar oude vechtsport voor het eerst in Nederland

Maar de evolutie staat niet stil en meer en meer worden er nieuwe vecht stijlen ontwikkeld die allemaal hun eigen technieken hebben. Wij kwamen toevallig achter het feit dat TA Wing Tsun in Nederland in Nederland is neergestreken en gingen op onderzoek uit.

300 Jaar oude vechtsport verovert Nederland

Er zijn wereldwijd gevecht systemen die voort zijn gekomen uit diverse stijlen, zo heb je het Israëlische Krav Maga wat door de Israëlische strijdkrachten ontwikkeld is. Daarnaast is er een keiharde Russische variant genaamd systema wat onder andere beoefend werd door de speciale troepen uit Rusland de spetsnaz. Deze stijlen zijn tegenwoordig ook in Nederland aanwezig en te beoefenen.

Maar even terug naar TA Wing Tsun dit is een zelfverdedigingskunst die ontwikkeld is voor op straat. In een echt gevecht op straat is de tegenstander onbekend en zijn zijn aanvallen onvoorspelbaar.

TA WingTsun onderscheid zich zo van andere zelfverdedigingssporten

Daar verschillende gevechtsport allemaal hun eigen specifieke regels hebben, zoals dat: de sporters qua gewicht aan elkaar gelijk moeten zijn, er beschemers zoals handschoenen worden gebruikt, de tegenstander van te voren bekend is en er een specifieke strategie kan worden ingezet, de aanwezigheid van EHBO tijdens wedstrijden de aanwezigheid van scheidsrechters, een tijdslimiet en regels zoals het feit dat de verliezer elk moment de wedstrijd mag opgeven, zorgen ervoor dat deze sporten, hoe zwaar en spectaculair ze ook zijn, behoren tot de ringsporten.

Straatgevecht

Maar bij een straatgevecht telt dit allemaal niet. U heeft niet de kans om de persoon tegenover u uit te kiezen. De sport waarmee u zichzelf op straat voor 100% kunt verdedigen is TA WingTsun. Voor meer informatie over deze vechtstijl kun je terecht bij de TA Wing Tsun Fight School Venlo.

Witherenstraat 1 5921 GA Venlo
Tel: 06 85 04 98 50 of +49 15161421561

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws