18 jarige Muay Thai vechter sterft tijdens afvallen voor een wedstrijd! Nieuws
Nieuws

18 jarige Muay Thai vechter sterft tijdens afvallen voor een wedstrijd!

18 jarige Muay Thai vechter sterft tijdens afvallen voor een wedstrijd!

Zij stortte in door uitdroging tijdens het hardlopen om af te vallen voor een Muay Thai gevecht

Jessica Lindsay, 18, uit Australië, was sinds twee jaar actief als amateur Muay Thai vechter. Er wordt gevreesd dat haar intense trainingsregime tot haar instorting heeft geleid, en vier dagen later stierf ze tijdens de behandeling in het ziekenhuis. Vooruitlopend op een gevecht had ze naar verluidt geprobeerd haar gewicht extreem naar beneden te verlagen, tot een gewicht van 64 kg.

Intense trainingsregime leidde tot haar dood

Er wordt echter gevreesd dat haar intense trainingsregime tot haar instorting heeft geleid en vier dagen later stierf ze tijdens de behandeling in het ziekenhuis. Dr. Joe Kosterich zei: "Er is een punt van geen terugkeer, het is vrij extreem en het gaat verder dan uitdroging". "Het is wat sommigen warmteuitputting of hitteschok noemen". Shanice Desilva zou haar tegenstander zijn in het gevecht van afgelopen 10 november, zij reageerde via Instagram geschokt op het bericht, gaf aan dat bij Muay Thai respect boven aan staat. Desilva, wenste de familie van Lindsay alle sterkte en kracht toe! De begrafenis van Jessica Lindsay,zal op woensdag plaatsvinden.

Geen regels in de wet voor afvallen of weight cutting in de vechtsport

De dood van Jessica Lindsay zwengelt de discussie waarom er geen regels zijn vastgelegd voor het zogenaamde "weight cutting". De dood van de tiener geeft maar weer eens aan dat men ziet zomaar op een extreem dieet moet gaan. Vaak is er ook niet de vereiste medische begeleiding aan bezig en doet men maar wat. Wellicht dat de dood van deze jonge vechter de ogen weer een opent?

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws