$ 1,5 miljoen voor Tai Chi-expert die MMA-vechter kan verslaan, wie gaat de uitdaging aan? - Vechtsport Info
Home / Nieuws / $ 1,5 miljoen voor Tai Chi-expert die MMA-vechter kan verslaan, wie gaat de uitdaging aan?

$ 1,5 miljoen voor Tai Chi-expert die MMA-vechter kan verslaan, wie gaat de uitdaging aan?

Chinese miljardair biedt $ 1,5 miljoen aan elke Tai Chi-expert die MMA-vechter kan verslaan

Xu Xiaodong, een zelfstandige MMA-vechter, coach en promotor in Chengdu, provincie Sichuan, China heeft onlangs een vechtuitdaging voor Tai Chi-meesters uitgeschreven, met behulp van het Chinese sociale netwerk Weibo. Tai Chi meester Wei Lei was dapper genoeg om naar voren te treden. Maar daar had hij snel spijt van….

Het ‘gevecht’ duurde 10 seconden, met de traditionele vechtsportmeester die vooral slechter was dan de gemiddelde persoon. Dit is niet onverwacht, omdat mensen genieten van instincten die, hoewel niet optimaal, redelijk effectief zijn. Helaas, deze instincten (houd je handen omhoog, zoeken naar een upper cut, enz.)

Het is slecht om te vechten als je niet weet hoe je moet vechten. Maar het is erger om in een gevecht te zijn, weet hoe te vechten en vervolgens het niet doet. Lei wist niet eens genoeg om te weg te lopen.

Het lag aan de schoenen

Later, in een reeks interviews, bood Lei uiteenlopende verklaringen voor zijn absurde vertoning. Hij zei dat hij schoenen droeg met rubberen zolen, en de mat was rubber, dus gleed hij uit.

‘Hij heeft me nooit aangeraakt toen ik op stond,’ zei Lei. ‘Ik raakte pas in de problemen toen ik op de vloer viel. Moet ik nog meer uitleggen? ‘

Lei heeft blijkbaar wel meer moeten uitleggen. Hij zei later dat hij niet wilde winnen, omdat het in zijn leven tot “disharmonie” zou hebben geleid. En in nog een ander interview zei Lei dat hij ingehouden had om zijn tegenstander niet te vermoorden met zijn ware kracht.

De blootstelling van Lei’s illusie en absurditeit is op geen enkele wijze een aanval op Tai Chi. Tai Chi is een opmerkelijke culturele traditie, met opmerkelijke gezondheids- en wellness voordelen. Maar het heeft minder te maken met het daadwerkelijke vechten dan yoga, een andere krijgskunst, maar een die lijdt aan minder desillusie over de werkzaamheid van de technieken in een gevechtssituatie.

Effectiviteit van de traditionele Chinese vechtsporten

In plaats van eenvoudige verlichting heeft de uitdaging een debat over de effectiviteit van de traditionele Chinese vechtsporten geleid. Een figuur die intelligent opkomt voor de verdediging van de oude manieren is Jack Ma.

De oprichter van AliBaba is iets meer dan 30 miljard dollar waard, en is een langdurige student van Tai Chi. Zijn persoonlijke bodyguard is 5’6 “190 pond Tai Chi meester Li Tianjin. Ma reageerde op zijn Weibo-account en zei dat hij fan was van gemengde vechtsporten en de UFC, maar die gevechten zijn geen redelijke manier om vechtsporten te vergelijken.

‘Een straatvecht [zoals deze] kan geen debat oplossen,’ schreef Ma, zoals vertaald door de Morning Post van Zuid-China. “Het vergelijken van de opvallende technieken van MMA en Tai Chi … hun regels zijn anders. [Een debat] is simpelweg niet reëel.

“Het is alsof je eraan dringt om doelen in basketbal- en voetbalwedstrijden te vergelijken en te concluderen dat voetbal minderwaardig is dan basketbal. Dit is als het vergelijken van eenden en kippen. Een competitie moet zijn regels goed hebben ingesteld. Zelfs in cricket vecht deze dagen tegen, [concurrentie] regels en vereisen zelfs dat de accessoiresen eerst worden gewogen.

“Tai Chi is niet uitgevonden voor aanvallen of verdediging, maar als een beweging om zijn filosofie te illustreren. Aanval en verdediging maken deel uit van Tai Chi, maar zeker niet alles.

Ma zei dat er een aantal Tai Chi adeptieven in staat zijn om de kunst te gebruiken voor zelfverdediging, maar dat de meeste toegewijden dit gebruiken voor de gezondheid.

Miljoenen dollars als stimulans

Een andere Chinese ondernemer nam een ​​minder genuanceerde aanpak. Multi-billionaire frisdrank magnaat Chen Sheng biedt een totaal van 10 miljoen yuan (ongeveer $ 1,5 miljoen) aan degenen die Xiaodong kunnen verslaan. Het geld wordt verdeeld over vijf wedstrijden, waarbij de winnaar van elke strijd 1,5 miljoen yuan krijgt (ongeveer 200.000 dollar) en de verliezer 500.000 yuan (ongeveer 70.000 dollar).

‘Ik wil dat hij begrijpt, hij gebruikte deze soort extreme methode om Chinese traditionele cultuur te provoceren en zal de prijs moeten betalen’, aldus Sheng, volgens Amy Southall voor het UK TalkRadio.com.

Xiaodong heeft een aantal Tai Chi-meesters om te vechten, waaronder Lu Xing, Wang Zhanhai en Li Shangxian. Als Xiaodong 200.000 dollar betaald wordt om vijf Tai Chi-meesters op een rij te vechten, zal het de beste deal zijn in de geschiedenis van gemengde vechtsporten. Als stimulans heeft Xiaodong aangeboden om twee of drie Tai Chi-meesters tegelijk te vechten; Indien geaccepteerd, zou dit weleens eens het meest spectaculaire MMA gevecht ooit zijn!

Intussen heeft de Chinese Wushu Vereniging een verklaring afgegeven: “Martial arts is een traditionele Chinese sport, evenals een uitstekende traditionele cultuur die verschillende vormen omvat, zoals een martial arts repertoire en gratis gevecht. We zijn sterk gekant tegen dit soort gevechten, vooral regels die worden opgeheven ter voorkoming van valse vechtsporten die meer gaan over vechten en pure agressiviteit.

Met andere woorden, test het martial aspect van de vechtkunsten. Of is men gewoon bang dat de mythen omtrent Chinese vechtkunsten weleens onwaar zouden kunnen zijn?

Lees ook ons artikel over; Kung Fu meesters dagen MMA vechters uit.

Bekijk ook

Vechter geeft op na 1 trap! 'Die kwam aan zeg' (video)

Vechter geeft na 1 trap al op! ‘Die kwam aan zeg’ (video)

Dit bleek flink wat schade te hebben aangericht

Glory kampioen Wisse: 'Ik ga deze man zijn mond snoeren'

Glory kampioen Wisse: ‘Ik ga deze man zijn mond snoeren’ (video)

De Glory middengewicht kampioen heeft de titel stevig in bezit

Eerbetoon aan zieke kickbokser Didouh door topvoetballer Aboukhlal

Eerbetoon aan zieke kickbokser Didouh door topvoetballer Aboukhlal

De speler van het Marokkaanse elftal had na afloop van zijn interview een bericht voor zijn vriend

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page