10 UFC-Vechters Met de Meeste Volgers Op Instagram
Home / Nieuws / 10 UFC-Vechters Met de Meeste Volgers Op Instagram

10 UFC-Vechters Met de Meeste Volgers Op Instagram

10 UFC-Vechters Met de Meeste Volgers Op Instagram

Alle personen in deze lijst zijn actieve of gepensioneerde UFC-vechters met de meest populaire Instagram accounts op dit moment. Dit zijn niet per se de beste UFC-vechters, maar wel de vechters die volgens gebruikers op Instagram het meest interessant zijn.  

Sommige van de personen die hier opgelijst staan hebben naast hun loopbaan als vechters ook heel wat volgers te danken aan andere carrières, zoals Georges St-Pierre en Ronda Rousey, of een ongewone persoonlijkheid en gedragingen, zoals Jon Jones. Een slechte reputatie kan je ook heel wat populariteit bieden, want sommige mensen leven voor drama. 

Je hoeft natuurlijk niet jaloers te zijn op de vele volgers van deze vechters, want jij kan eveneens met een beetje geduld en goede content een groot aantal volgers krijgen op je sociale media kanalen. Om jezelf een duwtje in de rug te geven kan je eventueel beginnen met het aankopen van een aantal volgers op Instagram. Dit kan je alleen maar verder helpen om daarna steeds meer en sneller volgers te verzamelen en zo je populariteit te verhogen. 

In het komende deel van dit artikel vertel ik je meer over de vechters die het grootste aantal volgers hebben op Instagram, over hun prestaties en mogelijke redenen waarom ze zo veel meer volgers hebben dan andere UFC-vechters.

10. Georges Saint-Pierre – 4M

Titels

Georges was UFC-wereldkampioen in het weltergewicht. Weltergewicht ligt tussen 63,5 en 66,7kg. Hij was wereldkampioen in de gewichtsklasse voor meer dan 5 jaar. 

Daarna werd hij kampioen in het middengewicht voor ongeveer een maand in 2017. Het middengewicht ligt al wat hoger, namelijk tegen de 84kg. 

Carrièreverloop

Georges is in 2019 gestopt met vechten vanwege gezondheidsproblemen, maar hij heeft in de tussentijd wel geacteerd. Hij heeft al enkele rollen gekregen bij Marvel, waaraan hij waarschijnlijk ook een groot aantal Instagram volgers te danken heeft. 

Instagram

Georges heeft momenteel 4 miljoen volgers op Instagram.

9. Dustin Poirier – 4M

Titels

Dustin was ‘Interim UFC Lightweight Champion’ en hoort momenteel in de top drie van de UFC lightgewichten en de top tien van de ‘pound-for-pound’ vechters bij de mannen. 

Instagram

Poirier post regelmatig op Instagram over zowel zijn carrière als zijn privé-leven en heeft desondanks een beginnende, korte loopbaan reeds heel wat volgers verzameld op sociale media.

Momenteel heeft Dustin ook 4 miljoen volgers op instagram.

8. Islam Makhachev – 4,1M 

Carrièreverloop

Islam vecht in de lichte gewichtsklasse. Hij startte zijn carrière bij de UFC in 2014, maar is al actief sinds 2010.

Makhachev heeft al heel wat wedstrijden gewonnen en zal dat ongetwijfeld nog vaker doen voordat hij uiteindelijk op pensioen gaat als vechter. 

Instagram

Islam heeft momenteel 4,1 miljoen volgers op Instagram.

7. Anderson Silva – 4,4M

Titel

Anderson was ‘UFC Middleweight Champion’ voor 2457 dagen. Dit is een record bij de UFC, niemand heeft ooit langer een titel behouden dan Silva. 

Reputatie

Silva testte meerdere malen positief op dopinggebruik, net zoals anderen in deze lijst. Anderson stopte bij de UFC in 2020.

Instagram

Momenteel heeft Anderson 4,4 miljoen volgers op Instagram.

6. Nate Diaz – 5,7M

Carrièreverloop

Nate beoefende gemengde gevechtssporten in verschillende organisaties voordat hij een contract tekende bij de UFC. Nate’s broer Nick werkt ook onder de UFC, maar niet op hetzelfde level.

Instagram

Nate heeft momenteel 5,7 miljoen volgers op Instagram, zijn broer Nick heeft er 1,7 miljoen.

5. Jon Jones – 5,9M

Titels

Jon werd tweemaals UFC-wereldkampioen bij de lichtzwaargewichten. De eerste keer dat hij de titel kreeg, werd deze van hem afgenomen na meerdere aanvaringen met de politie en het gerecht. 

Reputatie

Jones heeft een slechte reputatie door meerdere incidenten, waaronder herhaaldelijk doping-gebruik, waardoor hij meerdere UFC-titels is kwijtgespeeld. Hij is eveneens in de problemen gekomen door druggebruik, aggresie en verkeersovertredingen. In dit artikel kan je meer lezen over de criminele feiten van Jon Jones.

Instagram

Jones post nu regelmatig op Instagram, vooral over sport-gerelateerde zaken, en hij heeft een groot aantal volgers bijeengeraapt in de loop van zijn carrière. 

Hij heeft momenteel 5,9 miljoen volgers.

4. Israel Adesanya – 6,8M

Titel

Adesanya werd UFC-wereldkampioen in middengewicht, deze gewichtsklasse gaat tot 84kg.

Carrièreverloop

Israel heeft al een groot aantal gevechten gewonnen sinds zijn debuut in 2012. Hij is momenteel 35 en heeft nog een mooie carriere voor de boeg.

Instagram

Israel heeft momenteel 6,8 miljoen volgers op Instagram.

3. Ronda Rousey – 15,8M

Titel

Rousey was de eerste vrouwelijke UFC-kampioen, en die titel kreeg ze in 2012. 

Carrièreverloop

Ronda heeft net zoals Georges ook een acteercarrière. Ze speelde bijvoorbeeld mee in Furious 7. Dit zal er ook voor gezorgd hebben dat ze zo’n groot aantal volgers heeft op Instagram. 

Instagram

Momenteel heeft Ronda 15,8 miljoen volgers op Instagram. Ze post op regelmatige basis, zowel carrière-gerelateerde zaken als simpele persoonlijke foto’s en video’s van vrienden en familie. 

2. Khabib Nurmagomedov – 33,5M

Titel

Khabib vocht in de lichte gewichtsklasse bij de UFC en hij droeg de titel ‘UFC Lightweight Champion’ het langst, namelijk bijna drie jaar. Hij was ook de eerste moslim die een titel had gewonnen bij de UFC. 

Carrièreverloop

Nurmagomedov ging op pensioen zonder zelfs maar één wedstrijd te verliezen. Dit is waarschijnlijk grotendeels de reden waarom Khabib zo veel volgers heeft op Instagram, hij is een legende en heeft belist van het UFC-leven achter zich te laten aan een 33-jarige leeftijd. Dit is vrij jonge leeftijd voor pensioen in UFC. 

Instagram

Khabib heeft op Instagram momenteel 33,5 miljoen volgers.

1. Conor McGregor – 45,9M

Titel

Conor werd UFC-wereldkampioen in twee gewichtsklassen, namelijk lichtgewicht en vedergewicht. 

Carrièreverloop

McGregor heeft enkele keren zijn UFC-carrière stopgezet en weer opgestart tijdens periodes waar er grote veranderingen waren in zijn gezin.  

Hij heeft een eigen whiskey-merk opgestart in 2019, met de naam ‘Proper No. Twelve’.

Instagram

Conor heeft momenteel 45,9 miljoen volgers op Instagram, het grootste aantal volgers van alle UFC-vechters uit deze lijst. Hij is dan ook de meest publieke figuur, weinigen hebben nog nooit gehoord van Conor McGregor.

Bekijk ook

'Knettergek!' Coach slaat kickboksers water in | video

‘Knettergek!’ Coach slaat kickboksers water in | video

In nieuwe beelden zien we....

'Annie de Rooij 2.0!' Glory kampioene met glitter helm op persconferentie

‘Annie de Rooij 2.0!’ Glory kampioene met glitter helm op persconferentie

Tiffany van Soest de Glory Kickboxing kampioene

Ex NFL Le'Veon Bell maakt pro-boksdebuut vs. Uriah Hall

Ex NFL Le’Veon Bell maakt pro-boksdebuut tegen Uriah Hall

De wedstrijd zal een bestaan uit

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page