1 Vechtsportbond in Nederland: 'Onzin verhaal' - Vechtsport Info
Home / Nieuws / 1 Vechtsportbond in Nederland: ‘Onzin verhaal’

1 Vechtsportbond in Nederland: ‘Onzin verhaal’

1 vechtsportbond in Nederland: 'Onzin verhaal'

Er gingen wat geruchten de ronde dat de Nederlandse vechtsport autoriteit bezig zou zijn met het vormen van 1 algemene vechtsportbond. Dit zou inhouden dat de diverse bonden opgeheven zouden worden en op gaan in één bond.

Het is geen geheim dat de diverse vechtsportbonden in ons land niet zitten te wachten op een Centrale bond. De afgelopen jaren hebben deze bonden hun eigen evenementen als sanctionerende organisaties onder zich verzamelt en botert het niet onderling altijd even goed.

Er zou een algemene bond gevormd worden en diverse bonden zouden daarvoor al zijn benaderd door de Vechtsportautoriteit (VA). Contact met de VA leert dat dit niet het geval is en dat er geen reden tot paniek is. Een woordvoerder van de VA melde onze redactie dat er van en samen gaan geen sprake is.

Niks van waar

Op de vraag of er 1 bond komt: ,,Nee, dat klopt niet. De VA oriënteert zich momenteel op verschillende toekomstscenario’s voor de organisatiestructuur van de vechtsport in Nederland. Dit doen wij op verzoek van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Dat hebben wij onlangs kenbaar gemaakt in algemene gesprekken die we van tijd tot tijd met alle bonden voeren”, aldus Barry Smit van de VA.

Wel wordt er al jaren gelobbyd door verschillende partijen om een bond te vormen. Echter door de diversiteit en tegenstellingen wordt dit niet met applaus ontvangen.

Bekijk ook

UFC helpt Afghaanse MMA-vechters vluchten! ‘Taliban heeft nakijken’

De UFC heeft mede geholpen een aantal MMA-vechters uit de handen van de Taliban te blijven.

‘Tikkende tijdbom!’ Kickbokstalent (21) op weg naar de top

Dromenjagers maakte een kort docu onder leiding van Godwin Afriyie

Glory lanceert NFT-marktplaats voor vechtsporten

Glory Smacks wordt dit jaar gelanceerd

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page