Muay Thai - Vechtsport Info
Home / Muay Thai

Muay Thai

Muay Thai VechtsportMuay Thai (ook wel aangeduid als Thai boksen) en Savate (ook wel aangeduid als Boxe Francais)

Muay Thai (ook wel aangeduid als Thai boksen) en Savate (ook wel aangeduid als Boxe Francais). Muay Thai is de oudste bekende vorm van kickboksen en is de belangrijkste bouwsteen van alle andere vormen van kickboksen. Muay Thai is de nationale sport van Thailand en is een van de meest populaire sporten in de wereld van vandaag. De geschiedenis van Kickboxing in Thailand echter vertroebeld is op zijn best. Wanneer het Birmese leger geplunderd en verwoest Ayuddhaya op de grond de archieven van de Thaise geschiedenis verloren zijn gegaan, en samen met hen een groot deel van de vroege geschiedenis van Muay Thai.

Koning Naresuan

De eerste grote belangstelling voor Muay Thai als een sport wordt gedocumenteerd rond het jaar 1584 te zijn gekomen onder het bewind van Koning Naresuan. De koning zelf was goed getraind in de kunst van het Muay Thai en dus waren zijn soldaten. Begon al snel de kunst uitbreiden tot het publiek en nieuwe vechttechnieken om te evolueren. Wedstrijden werden gehouden in elke stad of dorp op een dagelijkse basis. De sport van Muay Thai zijn weg naar Europa ergens rond de 17de eeuw waar het werd omarmd met open armen ontvangen. De sport werd aangepast, vooral om het gebruik van de knieën en ellebogen te verbieden, en kreeg de naam Savate.

Muay Thai is een zeer strikte vechtsport die volledige concentratie, hoog niveau van energie en intelligentie vereist. Deze geweldige sport is onderdeel van de geschiedenis van Thailand en het is enkele eeuwen oud. Hoewel Thaise mensen bekend staan ​​als vriendelijke en vreedzame mensen, moesten ze deze brutale, maar aantrekkelijke techniek leren om hun bestaan ​​te behouden. Terug in die dagen moesten mensen vechtsporten leren, omdat het gebruik van wapens in de dichte jungles van Thailand niet erg praktisch was.

Muay Thai training

Toen Thais Muay Thai uitgevonden hadden, waren ze erg enthousiast en begonnen de mensen interesse te geven voor Muay Thai training. Wat interessant is, is dat ze nog steeds dezelfde interesse tonen in hun sport. Wat is veranderd is de populariteit van deze sport buiten Thailand. Zoals u weet, is Thailand een zeer aantrekkelijke en populaire vakantiebestemming en veel mensen bezoeken het hele jaar door verschillende delen van Thailand omdat het klimaat goed is. Veel van hen hadden de kans om deel te nemen aan een Muay Thai training camp en dit is hoe deze sport zo populair werd geworden. Natuurlijk hebben de films en shows deze sport nog meer gewild.

Moderne mensen, zowel mannen als vrouwen, gebruiken deze training voor fitnessdoeleinden. Ze vertrouwen op Muay Thai training in een kamp als ze een fitness doel willen bereiken. In de recente periode willen meer en meer mensen, vooral vrouwen, Muay Thai training gebruiken om de effecten van hun gewichtsinspanningen te verbeteren.

Uiteraard is Muay Thai training niet alleen goed voor dit probleem. Muay Thai kan ook het werk van je hart, bloedsomloop, flexibiliteit en mobiliteit verbeteren en de totale kracht versterken. Volgens vele fitness-trainers kunnen Muay Thai-oefeningen ook positieve gevolgen hebben voor onze mentale gezondheid.