Home / MMA (Mixed Martial Arts)

MMA (Mixed Martial Arts)

MMA (Mixed Martial Arts) VechtsportMMA (Mixed Martial Arts) Vechtsport

Met de sport van MMA die in populariteit stijgt, zijn er veel deskundige fans die er zijn. Maar voor degenen die gewoon in de sport komen, kunnen dingen een beetje verwarrend zijn. Er zijn veel organisaties, gewichtsklassen en vechters om bijvoorbeeld te leren kennen. Dit artikel helpt nieuwe fans zich aan de sport te acclimatiseren, en andere fans kunnen zelfs iets nieuws ook leren.

U weet waarschijnlijk al over het UFC (Ultimate Fighting Championship), dat verreweg de meest populaire en succesvolle MMA organisatie ter wereld is. U heeft wellicht gehoord over andere promoties, zoals Strikeforce, World Extreme Cagefighting (WEC), Sengoku, Dream, en meer. Wat hebben deze organisaties te bieden, welke verschillen bestaan ​​er tussen de UFC en de andere? Lees verder om te antwoorden op veel van die vragen.

Ultieme vechten

De UFC is synoniem met de sport, tot op het punt waar veel naar MMA verwijzen als “ultieme vechten” in plaats daarvan. Natuurlijk is de UFC een merknaam, en er is veel te zien buiten dat specifieke bedrijf. Toch heeft de UFC meer evenementen dan elke andere promotie, trekt meer pay-per-view-aankopen en ticketverkoop dan de andere, en heeft zeker het beste allround rooster in de sport. U heeft wellicht zelfs gehoord van Dana White, de hooggeplaatste president van de UFC, die heeft geholpen de weg te scheppen voor het succes van het bedrijf met zijn ‘uniek’ managementstijl. White is briljant om de sport te bemarken, maar hij is ook berucht voor af en toe ontroerende tirades en openbare feiten met een aantal van zijn vechters. De Fertitta broers zetten het geld op om het bedrijf te kopen van de voormalige eigenaar SEG, en Lorenzo Fertitta is ook erg handig met het rennen van de UFC.

Toen ze de UFC kochten, lijken de dingen niet zo goed. Veel staten hadden de MMA verbannen en verontreinigd door het gebrek aan regels en de manier waarop de sport aanvankelijk door SEG was verkocht. Terwijl SEG al enkele regels had ingevoerd, zoals het verplichte dragen van handschoenen en het afleveren van een paar gewichtsklassen, nam Zuffa (de naam van de groep die de UFC nu uitvoerde) het volgende niveau met hun “Ultimate Fighter” -realiteit op Spike TV en andere promotie-inspanningen doen.

Toch is dat niet te zeggen dat er geen goede vechters buiten de UFC zijn. Integendeel, in feite. Strikeforce, die de tweede toonaangevende binnenlandse promotie naar de UFC-juggernaut is, heeft nogal een paar top tien vechters, waaronder de consensus # 1 zwaargewichtvechter ter wereld, Fedor Emelianenko voor vele jaren. Fedor heeft één hele nederlaag in zijn hele carriere, die op een fluky stop was door een snede die hij leed. Hij wist dat verlies later, en is nooit uitgebracht, ingediend of versloopt door een beslissing.

Strikeforce’s topvechters

Met Fedor als Strikeforce’s topvechters behoren middengewichten Jake Shields, Nick Diaz, Ronaldo “Jacare” Souza en Robbie Lawler, licht zwaargewicht Gegard Mousasi, lichtgewichten Josh Thomson en Gilbert Melendez, en de nieuw verworven Dan Henderson, onder andere. Henderson maakte onlangs nieuws over het feit dat hij de eerste high profile vrije agent was om de UFC voor Strikeforce te verlaten, en hij zal in minstens twee Strikeforce’s gewichtsafdelingen vechten.

Strikeforce heeft dezelfde regels als de UFC, en wordt geregeld door dezelfde atletische commissies. Daarom, als u een Strikeforce-evenement bekijkt, zullen de ronden dezelfde lengte hebben, de scheidsrechters zijn bekende gezichten (ze worden toegewezen door atletische commissies, niet in dienst van specifieke organisaties), en alles zal hetzelfde zijn. U zult merken dat de kooi anders is, aangezien de UFC de kooi van Octagon heeft gedeponeerd die zij gebruiken, maar dat gaat er over. Er is één ander opmerkelijk verschil – dat Strikeforce de eerste grote Amerikaanse promotie is om vrouwenafdelingen te vervullen, compleet met kampioenen. Strikeforce is nu beschikbaar op Showtime, met regelmatige shows op CBS.

WEC

Een andere prominente Amerikaanse promotie is de WEC, die eigenlijk ook door Zuffa is. Daarom zijn ze niet in concurrentie met de UFC. Ook hun gewichtsklassen overlap niet echt de UFC’s, omdat ze bantamweights (135 lbs.), Veergewichten (145 lbs.) En lichtgewichten (155 lbs.) Hebben. De UFC, aan de andere kant (evenals Strikeforce), heeft lichtgewichten, welterweights (170 lbs.), Middengewichten (185 lbs.), Lichte zwaargewichten (205 lbs.) En zwaargewichten (265 lbs.).

Maak er geen fout mee, maar de WEC is geen “kleine competitie”. Veel van de beste vechters in de wereld bij de lichtere gewichtsklassen concurreren in de WEC, waaronder Jose Aldo, Miguel Torres, Urijah Faber, Brian Bowles, Mike Brown en meer. Buiten Japanse organisaties vind je geen betere bantamweights en veergewichten, en de WEC staat bekend om zeer spannende, high-speed gevechten.

In Japan zijn er twee belangrijke promoties die nu uitkomen: Sengoku en Dream. Beiden zijn op een aantal manieren enigszins vergelijkbaar. Ze gebruiken een ring zoals u zou zien in het boksen (hoewel Dream

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page