Kung Fu - Vechtsport Info
Home / Kung Fu

Kung Fu

Kung Fu VechtsportKung Fu is een zeer gedisciplineerd, krachtige krijgskunst waarbij kracht is gebouwd in lage standen en krachtige blokken

Kung Fu is een zeer gedisciplineerd, krachtige krijgskunst waarbij kracht is gebouwd in lage standen en krachtige blokken. Sommige Kung Fu blokken zijn zo krachtig dat het de arm van iemand die wordt ponsen kan breken. Kunf Fu heeft vele systemen zoals Hung-Gar, wushu, Wing Chun, en anderen. Kung Fu is voor de patiënt, en mentaal en fysiek sterk persoon. Het was de basis voor vele latere vormen van martial arts. In de loop der jaren, kung fu ontwikkeld in verschillende stijlen, zoals Wing Chun, Drunken boksen en stijlen op basis van dierlijke bewegingen als de kraan of de slang. De reden voor deze diversiteit is eenvoudig.

Vijf dier stijlen

Mensen reisde zelden ver van hun huizen en kung fu geëvolueerd op verschillende locaties. In het noorden van China, martial arts benadrukte schoppen en been werk. In het zuiden, diverse vormen van boksen kwamen het meest voor. Top kung fu sterren hebben vandaag verschillende stijlen beheerst ook. Jet Li is vooral bekend als een beoefenaar van wu shu waarin veel verschillende stijlen gebruikt te benadrukken vloeiende beweging. Jackie Chan leerde kungfu tijdens de training in een Chinese opera school in Hong Kong en stimuleert een beheersing van de “vijf dier stijlen” van kung fu, die wordt gemarkeerd in de film Shaolin Wooden Men. Vandaag de dag veel kung fu stijlen bestaan en nog steeds doorgegeven als familietradities en door de klassen.

Oorspronkelijke stijl van Kung Fu

De oorspronkelijke stijl van Kung Fu is Shaolin Kempo of de “5 Animal Styles” (ja, heeft het een naam). Het is meer dan 5000 jaar ontwikkeld en wordt momenteel beoefend door de Shaolin monniken in de Shaolin tempel van China’s Fukian Province. De dojo, United Studios van Self Defense, USSD, leert deze stijl van Kung Fu gemengd met “street werkelijkheid” (om het een meer praktische modern zelfverdediging systeem) in de landen van de Verenigde Staten, Canada en Ierland. De oprichter en Grandmaster van USSD is 10 graden Don (zwarte band) Professor Charles Mattara.

Hij studeerde bij de Shaolin Monks en kregen de rang van Shihan (de hoogste ranking een martial artist kan ontvangen in een mensenleven) van professor Nick Cerio, een lid van de Wereldraad van Sokes (Soke is het hoogst boven ranking eer een martial artist kan ooit ontvangen). Het woord Soke is een Japans spel op woorden die “Is dat zo?” voor mensen die beweren Soke zijn. De rang wordt alleen gegeven aan mensen die een internationaal reknown stijl hebt gemaakt. Slechts 22 gecertificeerde Soke bestaan.