Krav Maga - Vechtsport Info
Home / Krav Maga

Krav Maga

Krav Maga VechtsportEen praktische en tactische systeem dat leert hoe te voorkomen, behandelen en het overwinnen van alle vormen van geweld en aanvallen

Een praktische en tactische systeem dat leert hoe te voorkomen, behandelen en het overwinnen van alle vormen van geweld en aanvallen. KM bereidt de cursisten in de onderwerpen van zelfverdediging, zelfbescherming, vechten en combat skills, evenals vaardigheden om anderen te verdedigen, allemaal in een unieke en uitgebreide leringen en manier. Krav-Maga werd ontwikkeld in Israël, onder realistische eisen en voorwaarden. Opgericht en gevormd door Imi Lichtenfeld (Sde-Or) en blijft om verder te gaan en worden gewijzigd door Eyal Yanilov, bijgestaan door de top instructeurs van IKMF. Krav Maga is een horizontaal systeem met een unieke en logische aanpak.

Manier van training

Het is gemakkelijk om gebruik te leren en te behouden, natuurlijk en intuïtief uitgevoerd en praktisch onder stressvolle omstandigheden. Een essentieel onderdeel van KM is zijn leerproces, methodologie en manier van training. Krav-Maga bevat speciale benaderingen, tactiek, technieken, onderwerpen, oefeningen en trainingsmethoden voor de verschillende sectoren: Burgers van alle leeftijden, mannen en vrouwen, jong en oud; Politiefunctionarissen; Militairen en eenheden; Correctie service-officieren en bewakers; Security officers; Evenals: Close beveiligers; Undercoveragenten; Anti-terroristen groepen; Air-marshals; Speciale en commando-eenheden.

De oorsprong van Krav Maga

De oorsprong van Krav Maga kan worden opgespoord tot voor de Tweede Wereldoorlog Tsjechoslowakije (tegenwoordig Slowakije) en een jonge Joodse atleet genaamd Imi Lichtenfeld. Imi was een nationaal en internationaal bekende bokser, worstelaar en gymnast. Vanaf het midden van de jaren 1930 kwamen fascistische en antisemitische groepen in Tsjecho-Slowakije tot macht en begonnen ze geweld op de Joodse gemeenschappen te veroorzaken. Lichtenfeld voelde zich verplicht om zijn buren te beschermen, en heeft een groep jonge mannen georganiseerd om zijn gemeenschap te patrolleren en te verdedigen tegen aanvallers. Hij leerde echter snel dat zijn opleiding in sportkampioenschappen geen wedstrijd was voor de anti-semitische stieren die hij tegenkwam. Vechten voor punten in een wedstrijd en vechten voor je leven in een straatstrijd, hebben een andere gedachtegang en verschillende technieken nodig. Om zichzelf en zijn gemeenschap effectief te verdedigen begon Imi zijn kennis van vechtsporten te synthetiseren en begon hij de nadruk te leggen op aanvallen die snel een handicap uitgeschakeld en neutraliseerden.