Kickboxing - Vechtsport Info
Home / Kickboxing

Kickboxing

Kickboxing VechtsportKickboxing begon in de VS in de jaren 1970 toen de Amerikaanse karate beoefenaars gefrustreerd met strenge controles op de martial arts wedstrijden

Kickboxing begon in de VS in de jaren 1970 toen de Amerikaanse karate beoefenaars gefrustreerd met strenge controles op de martial arts wedstrijden die niet volledig contact trappen en stoten toeliet werd. Veel vragen zijn gerezen toen de sport begon over het hoge risico op letsel. Als gevolg daarvan werden veiligheidsvoorschriften verbeterd en beschermende kleding werd toegevoegd. Aangezien dit een relatief nieuwe sport zijn er geen lange termijn tradities. De sport heeft ondergaan veranderingen en verfijnd tijdens de laatste twee decennia. Concurrenten gebruiken sparring, schoppen, stempels, schop blokken, schaduwboksen, en hout breken die wordt geleerd en toegepast onder professionele instructie.

Amerikaanse versie

Kickboxing kan geschikt zijn voor fitness, zelfverdediging of sport. Er zijn verschillende oorsprong van de sport, maar we zijn het meest bekend met de Amerikaanse versie van kickboxing. Kickboxing combineert stoten, knieën, headbutts en schiet om een ​​tegenstander of aanvaller te ontwapenen. Een snelle voorschop naar het gezicht is meer dan genoeg om iemand te ontwapenen. De sleutel tot kickboxing is snelheid en behendigheid, de persoon moet slaan voordat de aanvaller kan reageren en reageren.

Hoog opgeleide kickboxers

Geavanceerde kickboxers zijn bekend om ‘combat qi’ te doen, wat fysieke conditie van het lichaam door herhaalde schade inhoudt, totdat er geen pijnssignalen zijn die naar de hersenen worden gestuurd om de vechter af te leiden. Sommige hoog opgeleide kickboxers zullen urenlang per dag een honkbalknuppel over het oppervlak van de schenen rollen om de tibia eraf te breken en te herbouwen. Na herhaalde schade groeit de tibia steeds sterker en dikker elke keer totdat de vechter harde voorwerpen kan schoppen zonder pijn in de shins te voelen. De grote zwakheid van de sport van kickboxing is dat er heel weinig aandacht wordt besteed aan zelfverdediging tijdens de training.